keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukortit vuosimallia 2012

Totesimme mieheni kanssa joulukortteja tehdessämme, että joka vuosi ne vaan yksinkertaistuvat. Osasyynsä on varmaan siinä, että aikaa on aiempaa vähemmän mutta toisaalta, joka vuosi myös yritän aiempaa enemmän käyttää olemassaolevia materiaaleja, ostaa vähemmän. Olenkin iloinen, että näitä varten on ostettu teipit, joita on käytetty paljon muuhunkin ja muutama valkoinen korttipohja.

Olen tehnyt joulukuusia varmaan jo monena vuotena kortteihin, mutta taaskaan en voinut vastustaa kiusausta, sillä joulukuusi tuo minulle itselleni joulun.
Leikkelin Marimekon hienon, koko sivun kokoisen Raanu-kuosin mainoslehtisestä kuusia varten. Ihana kuosi muutenkin, kuuset tuli saman tien koristeltuakin. Vanha kaupunki-kuosista tulee puolestaan mieleen entinen kotikaupunki Oulu aittoineen.
Alunperin oli tarkoitus tehdä kaikki kortit teippaillen, mutta Marimekon kuoseista syntyikin suurin osa korteista. Tein siis periaatteideni vastaisesti monenlaisia kortteja, joihin tuli esimerkiksi näitä teippailtuja tonttulakkeja/kuusia


... kartongille teipattuja ja siitä leikattuja kuusia... 


... ja lahja-paketteja.


Kokeilinpa teipata koko kortinkin...


Nyt kortit ovat joulukirjettä ja kuoria vaille valmiit, onhan tässä kokonainen yksi ilta aikaa :D.

4 kommenttia:

 1. Onpa kivoja! Mä jään odottamaan, millainen me saadaan!

  VastaaPoista
 2. Kauniita :) Mullakin tuli tosi yksinkertaisia kortteja mutta en mä mitään monimutkaista osaiskaan tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Kas vain, olin itse keksinyt ihan saman idean sinusta tietämättä! http://lookingforclementines.blogspot.fi/2012/12/joulukortteja.html Myös teippikorttisi ovat kivoja!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia! Tuuli, oltiinpas me oltu yksimielisiä. Musta on aina hauskaa, kun näitä tapahtuu, se vaan todistaa sen, että mikään idea ei uusi tai ainutlaatuinen. Marimekon omatkin kortit oli muuten tehty näillä kuoseilla, hoksasin tänään.

  VastaaPoista