maanantai 1. lokakuuta 2012

Kranssi vaahteranlehdistä

Viime päivien säätiedotukset ovat toistaneet itseään.


Perjantaina aurinko paistoi hetken niin upeasti, että lapsen kanssa ulkoillessani keräsimme samalla värikkäitä vaahteranlehtiä. Seuraavana päivänä pyysin miestäkin apuun keräämään muovipussiin lehtiä.


Muutama vuosi takaperin Aamulehdessä oli nimittäin loistava vaahteranlehtikranssin ohje, jonka avulla onnistuin itse kerralla. Silloin tosin tein kranssin kerrostalon rappukäytävään ja siellä se ei tietenkään kauan kestänyt. Nyt muistin jutun taas ja sunnuntaiaamun kunniaksi ryhdyin hommiin ja levittilin lehdet ronskisti olohuoneeseen.


Oli pakko toimia muistin varassa kun en ensin löytänyt netistä samaista ohjetta. (Myöhemmin löysin tämän, joka on lähes vastaava.) Ideana on siis kierittää sanomalehden aukeama kulmasta kulmaan rullalle, kiertää se sitten rinkulaksi ja teipata kiinni. Mä käytin hommaan tavallista maalarinteippiä. Rinkulaan lisätään lehtiä n 2-4 lehden nipuissa ja sidotaan kiinni rautalangalla. Mun aamuprojekti meinasi jäädä jo kesken, kun rautalanka oli hukassa, mutta päätin kokeilla samaa ohuella valkoisella askartelulangalla. Hyvin toimi silläkin, vaikka vaikeutena oli se, että lanka oli pakko pitää koko ajan kireänä , jotta edelliset kierrokset eivät löystyisi. Noin tunnissa kuitenkin tuli valmista. Mä jatkoin koko ajan samaan suuntaan ja näin varsinaista saumakohtaa ei tullut. Takaa varmistelin vielä maalarinteipillä sitä, ettei lanka liukuisi ja näin lehdet sieltä tipahtelisi. Ajatuksena on, että tällä kertaa kranssin voi helposti purkaa ja sitä myöten myös kierrättää oikein. Tältä kranssi näyttää takaa:Valmista kranssia pyörittelin hetken käsissäni ja etsin, mistä kohdasta kannattaisi ripustaa, jotta näyttäisi tasapainoisimmalta.Sitten vain kranssi oveen, teki melkein mieli jäädä pöhkönä sitä tuijottamaan. Kauniita ovat lehdet puissa ja aina yhtä ihania koristeenakin.Sivuiltakaan ei pilkota sanomalehti, kiitos valtavan lehtimäärän.

P.S Jos haluaa lehtien säilyvän hyvin sisätiloissa esim. juhlien koristeiksi, niiden päälle voi suihkuttaa lakkaa silloin kun ne ovat vielä suht tuoreita mutta pintakuivia.

5 kommenttia:

 1. Hienot värit kranssissa. Kiitos kun jaoit idean! Pojan synttärit tulossa ja tuo vanha kranssi ovessa pitäisi uusia! Nyt sitten vaan lehtiä keräämään...

  VastaaPoista
 2. Vau, tulipa hieno kranssi! Tosin epäilen että itselläni voisi loppua kärsivällisyys, jos homma ei heti ensi yrittämällä onnistuisi ;)

  VastaaPoista
 3. Rautalangalla muistan työn olleen oikeasti naurettavan helppoa. Mulla ei todellakaan oo muuten tähän mitään erityistaitoja. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla, tarvikkeet ei paljoa maksa :)!

  VastaaPoista
 4. Tuo sanomalehti-idea on kyllä näppärä, ei tarvitse ostaa valmista kranssipohjaa! Itsellä olisi tarkoitus tehdä jouluksi kranssi paperinpaloista, siihen tarkoitukseen sanomalehtipohja taitaa vain olla liian ohut. Täytyy kuitenkin pitää mielessä! :)

  VastaaPoista
 5. Tätä on kyllä kokeiltava tänä syksynä! viimeksi loppusyksystä tätä ihastelin mutta nyt ollaan ajoissa liikkeellä! :) kiitoksia vinkistä!

  VastaaPoista