torstai 23. helmikuuta 2012

Tuubihuivista hupuksi

Helsingissä on viime päivinä pyryttänyt vaakasuoraan. Juuri tällaisessa säässä korostuu pukeutumisen merkitys. Silloin minä laitan kahdet sukkahousut päällekkäin ja huolehdin, että kaulassa on huivi niin sisällä kuin ulkona. Kurkkukipu ei nimittäin ole mun lempparisairaus.

Yksi suosikeistani on Novitan violetista Crystalista neulottu tuubihuivi, jonka tekoon innostuin nähtyäni tämän kuvan Novitan sivuilta (josta kuva on lainattu.).Lempivärini on ollut pitkään violetti, ja en nyt paljettien välkkeellekään irvistä. Ei siis ollut mitään syytä olla tarttumatta puikkoihin ja tutustua tähän ohjeeseen.

Myssy valmistui ensimmäisenä, mutta tajusin aika nopeasti, etten todellakaan näytä siinä niin coolilta kuin tuon kuvan malli. Siksi myssy on saanut vakipaikan eteisen naulakon hattuhyllyltä. Sovittelen sitä välillä, mutta aina joudun toteamaan, että ei, vielä ei ole aika kypsä, että myssy tuntuisi istuvan mun päähän.

Mutta se kauluri/tuubihuivi on mainio! En tehnyt sitä ohjeen mukaan vaan soveltelin ja koska halusin sen nopeasti käyttöön, en tehnyt sitä niin pitkäksi kuin piti. Ja ratkaisu oli hyvä, sillä nyt voin pitää huivi kahdella tavalla.

Ensinnäkin näin: tuubihuivina, joka asettuu melko tiukasti kaulan ympärille ilman että sitä tarvitsee kieputtaa kolmesti kaulan ympärille. Joo, tämä on siis tiukka putki.Toinen vaihtoehto on tämä pyrypäivän pelastus: huppu.Kuva on hassu - no arvaat varmaan miksi. Mutta yksinkertaisesti kiskaisen vain huivin pääni yli ja sitten on taas ihanan lämmin, eikä pyry niin haittaa.

Tietenkin voidaan kysyä, että näytänkö muka tämä huppu päässäni yhtään coolimmalta kuin myssy päässä. Tuskin. Mutta se ei haittaa. Voin huijata itseäni keskittymällä siihen ajatukseen, että kyseessä on kuitenkin se tuubihuivi, josta niin pidän!
(Edit: Jos haluat tehdä toisenlaisen tuubihuivin, tässä yksi virkkaamalla syntynyt ja tämä tehty ompelemalla.)

3 kommenttia:

  1. Toi kaulahuivi on niin nätti. Pakko saada tota lankaa. Tosin toivon että siitä löytyy värin kohdalla vaihtoehtoja sillä lila ei vain itselläni toimi.

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Crystalista on mun mielestä melkein poikkeuksellisen kivoja värejä. Itse voisin tarttua seuraavaksi vaaleanharmaaseen Crystaliin.

    VastaaPoista