tiistai 21. helmikuuta 2012

Where have all the buttons gone?

Taisi olla kesä 2006 tai 2007 kun näin Anniinan ja mun Italian-reissulla Firenzessä nappikoruja ja sovelsin sitten idean omaan käyttööni. Napit on kaikessa yksinkertaisuudessaan pujoteltu vahanauhaan sopivin välimatkoin ja nauhan voi pujottaa kaulan ympärille kolme kertaa.


Poikkeuksena on vihreä koru. Siihen tein kolme nauhaketjua, jotka liitin yhteen vahanarulla ja solmuilla. Lukon roolia esittää nappi, joka sujautetaan vahanauhalenkkiin.


Turkoosissa korussa olevia vanhoja metallinappeja on edelleen ja taidan haaveilla itselleni jostain hopeansävyisestä nappikorusta.


Tykkään, koska ovat hauskoja ja rentoja, eikä tarvitse pelätä, että menevät rikki. Parasta on erilaisten nappien muodostamat yhdistelmät.


Koru on aina vähän erilainen varsinkin koska nappeja voi liikutella nauhassa ja kaulalla nauhat voi 'kieputtaa' yhteen.


Ai mitenkö tämä liittyy nykyhetkeen? Nooh, tekeillä on parhaillaan monenmoista ja suurimpana työnä applikoitu ja tuunattu mekko kummitytölle synttärilahjaksi. Sen seuraksi olin ajatellut tehdä nappikorun. Muttamutta, minne ovat kaikki napit kadonneet kirppareilta? Etsiskelin nimittäin violetteja ja keltaisia nappeja ja tulos oli äärimmäisen laiha. Muutama vuosi sitten löysin kaikenmaailman Fidoilta ja yhteiskristillisiltä superedullisesti nappeja jos jonkin värisiä. Ehkä pitkään jatkunut nappi-innostus on tyhjentänyt varastot, sillä nyt löysin vain supertylsän värisiä nappeja. Jos siis joku tietää, missä ne napit lymyilevät, niin kertokaa :D!
2 kommenttia:

  1. Kuopiossa ainakin SPR:n Kontissa on hyvät nappi"valikoimat" erillisellä tuunaustorilla. Voisin kuvitella, että muissakin Konteissa on sama systeemi :)

    VastaaPoista
  2. No sieltähän niitä sitten löytyi! Oli violetteja ja keltaisia (ja vaikka mitä muita värejä), ihan itse sai penkoa, ja mikäs sen ihanampaa kuin kauhoa isoa nappikasaa. Eurolla sain pikkupussillisen josta ainakin pari korua saa. Ei siis muuta kuin vahanauhaa metsästämään! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista