keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Melkein parhaat käsityökirjat

Olen pian muuttamassa.
Se kertonee jo paljon tämänhetkisistä ajatuksistani. Minne vain kotona katsonkin, kysyn itseltäni: otanko tuon mukaani, voinko pakata sen jo nyt vai tarvitsenko sitä vielä viime viikkoina ennen muuttoa.

Tänään olen silmäillyt kirjahyllyäni näissä mietteissä. Viime vuosina sinne on pesiytynyt kaikenlaisia neulonta-, askartelu- ja tuunauskirjoja.


Yksi hauskimmista on Ihanat neuleet -kirja, joka vanhahtavasta ulkonäöstään on vuodelta 2008. Se esittelee 1930 - 50-lukujen neulemuotia ja iso osa niistä on edelleen tosi muodikkaita. Varsinkin iltajuhliin tarkoitetut topit, lyhythihaiset paidat ja jakut ovat edelleen elegantteja.Tämän iltajakun tekemistä olen harkinnut jo pitkään. Kenties yksi syy on se, että värikuvassa jakku on violetti - lempivärini.


Kerran jopa ostin siihen sopivat langat, mutta päädyin tekemään ihan muuta.

Toinen kirja, jota olen viime päivinä päätynyt selailemaan on Strömsön parhaat palat. Sen tunnelma on niin strömsömäinen, että tekisi mieli tehdä yksi jos toinenkin työ sieltä, jos saisi samalla sen tunnelman. Pidän etenkin tästä sivusta ja olenkin tehnyt tuollaisen rintakorun. Enemmän kuitenkin ihastelen tuota helmikulhoa. Herkullinen! Jos kuitenkin itse kaataisin puuhelmeni lasiastiaan, ne eivät näyttäisi varmaan yhtä hyvältä kuin tässä. Pölyttyisivätkin.Nämä molemmat kirjat lähtevät varmasti muuttokuormaan. Eivät ne nyt ihan parhaita käsityökirjojani ovat, mutta molempien tunnelma on ainutlaatuinen.

Onko muuten sinulla lempikäsityökirjaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti