maanantai 13. helmikuuta 2012

Väriä kevääseen

Lankalaarin pohjalla oli jo pitkän aikaa virunut kaksi lankakerää, joissa väri vaihtuu ihanasti kirkkaan keltaisesta kirjoneuleen kautta tumman violettiin. Kai se oli sukkalangaksi tarkoitettu, mutta sukkien neulominen ei oo mun juttu.

Siispä Puikoissa-kirjan lasinlämmitin-ohje innoittajaksi ja käteen 3,5 puikot. Tein ihan summamutikassa nelisenkymmentä silmukkaa, kun en aluksi edes ollut varma tuleeko niistä mukin- vai lasinlämmittimet. Tasona neuloin ja lopuksi yhdistelin rinkulaksi piilosilmukoita virkaten (oikeat puolet vastakkain), jotta sain sopivan kokoiset. Langasta valikoin pätkiä niin, että sain kaksi sinisävyistä ja kaksi keltaisenkirjavaa lämmitintä. Laseiksi päätyi Ikean kuumien juomien korkeat lasit ja toimii! Ei ehkä niinkään pidä lämpimänä vaan eristää lämmön, ettei sormet pala, jos juoma on kovinkin kuumaa.


Yksi pääsi jo koekäyttöön kahvikaakaojuomalle. Mies piti vähän turhakkeena ja kai nää vähän onkin, mutta piristääpä talvipäivää!


 Samasta langasta jäi vielä vaikka kuinka paljon, joten kummityttö saa kevääksi päätä suojaamaan kolmiohuivin (tehty Puikoissa-kirjan Raitahuivin ohjetta soveltaen). Huivi mahtuu mullekin, koska laitoin reilusti aloitussilmukoita, mutta ehkä parempi niin, suojaa ehkä hiukkasen korviakin. Lämpimistä kevätpäivistä haaveillen syntyi langanpätkistä myös kämmekkäät kummitytön hanskojen päälle tai ihan pelkästään pidettäviksi silloin kun hanskojen käyttäminen ei oikein enää huvita, mutta vähän lämmikettä vielä kaivataan. Eli ihan hupsuttelukämmekkäät...


Väriä helmikuun päiviin ja huomiseen ystävänpäivään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti