perjantai 10. helmikuuta 2012

Palloja ja raitoja

Tämä postaus on pakko aloittaa tunnustuksilla. Ensinnäkin: en käytä itse Marimekon tasaraitaa, koska se saa minut näyttämään ammattini edustajalta (lue:luokanopelta). Toiseksi: en ole merkkiuskollinen, en siis osta mitään merkin takia.

Tärkein tulee kuitenkin tässä: Jos minulla on jotain materiaalia, haluan löytää sille käytön tai sitten laittaa eteenpäin tarvitsevalle. Niinpä äidin ostamista Marimekon pallo- ja raitakuosien paloista piti keksiä jotain. Olin jo aikani miettinyt, että niistä voisi ainakin tehdä kevätpipoja esikoiselle. Tykkään Kimperin pipoista, mutta nimenomaan mieluummin ilman sitä merkkiä ja ajattelin, että ihan itsekin varmaan vastaavan osaan tehdä. Mutta.. nämä aivot ei vaan taipuneet sanallisista ohjeista tai itse miettien ymmärtämään, miten sellainen kääntöpipo tehdään. Viimein törmäsin hyvään kuvalliseen ohjeeseen - tsiis, miten helppoa! Tällä ohjeella tein ensin yhden suorakulmaisen koeversion, jonka koko meni kyllä aivan metsään. Seuraavaan tajusin mittailla palat tarkemmin ja niin sai esikoinen

 
korvapipon, joka kaipaa selvästi kettuapplikointia


 ja pyöreänmallisen pallopipon,joka on sopivasti hip ja hop.

Sinivalkoraita ei innostanut pipokokeiluihin ja hetken palaa pyöriteltyäni mieleen tuli eilen vaatekaupassa näkemäni raitapaidat. Siis raitahan on yllättäen muotia tänä(kin) keväänä! Ja samantien muisti toimi-joskus pari kesää sitten olin kirjoittanut muistikirjaan: "Osta raitatrikoota ja ompele tuubihuiviksi!".

Huiviin käytin neljä palaa, jotka ompelin saumuriommelta matkivalla ompeleella renkaaksi. Sivut on täysin huolittelemattomat ja palat eivät edes olleet symmetrisiä. Parhaani mukaan yritin raitoja kohdistaa, siinä kohtuullisesti onnistuen.


Lisäksi päätin valita väärän puolen oikeaksi ja tällainen siitä tuli.
Tasaraitaa kerrankin mulle sopivassa muodossa!

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo raidallinen huivi. Täytyypä sukeltaa kangaskaappiin... jossain minullakin pitäisi raitatrikoota olla ja nyt sille olis käyttöä ;). Saako kopsata idean?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos- tottakai saa kopsata, jostain vaatekaupan huivista mäkin oon idean kopsannut :D. Tänään pääsi huivi koekäyttöön ja toimii!

   Poista
 2. Ihana toi huivi. Itellä purkutyö edessä neulotun tuubihuivin kanssa kun siitä tuli ihan liian löysä

  VastaaPoista
 3. Voi kurjaa, inhoan itse purkamista yli kaiken, joten siedän joskus jopa virheen mieluummin kuin sen purkamisen tuskan. Tällaisessa trikooviritelmässä on kyllä vaikea epäonnistua, suosittelen!

  VastaaPoista