maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeiset pipot

Ennen kuin vuosi ehtii vaihtua, pitää äkkiä ehtiä näyttämään teille tämän syksyn pipoja, jotka ovat päässeet hautautumaan kuva-albumeihin.

Alkusyksystä tein viime keväisen tuubikaulurin seuraksi löysän pipon. Virkaten siitä tuli aika reikäinen mutta hyvin sillä selvisi ensimmäisistä syyskylmistä.


Kun ilmat alkoivat oikeasti viiletä, hain Kerästä ihanaa Rowan Creative Focus Worsted-lankaa ja neuloin helmineuleella löysän pipon ja siihen sopivan kaulurin.Pipon inspiraationa oli useitakin ilmaisia ohjeita Ravelrysta, mutta eniten inspiroi tämä ohje ja kuvat. Tein tyylillä, jolla nykyään pipot parhaiten onnistuvat eli kokeillen etsin sopivan silmukkamäärän ja sovittelen parin kierroksen välein, miten istuu päähän.Kaulurista puolet on joustinneuletta, joka jää takin kauluksen alle ja puolet helmineuletta, jonka käännän kauluksen päälle. Vähän epäilin toimivuutta, mutta hyvin on palvellut!

Esikoiselle tein Ravelryn ilmaisella ohjeella pöllöhatun.


Lankoina oli vanhoja Kitten mohair -lankoja, virkkasin kolmella langalla, joista kaksi oli ruskeaa ja yksi limenvihreä. Tästä johtuen aloitinkin työn ainakin kolme kertaa -välillä ympärysmitta oli liian iso, välillä liian pieni. Silmät ja nokan tein jämäpätkistä. Lapsi ei ollut ensin tästä piposta yhtään mielissään, mutta nyt suostuu jo tätä pitämään. Ei tainnut olla kaikista mukavimman tuntuinen tuo kutitteleva mohair...


Huuh, siinä siis tämän vuoden kätten työt! Aika kivaa aloittaa uusikin vuosi, ihan omalta sohvalta päin :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti