lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukalenteri vuosimallia 2012

Miehelläni ja minulla on ollut jo useamman vuoden joulukalenteri, jossa ideana on, että järjestämme vuoropäivin pieniä kivoja yllätyksiä toisillemme. Eräänä jouluna kalenterina oli liitutaulu, johon päivät ja yllärit kirjoitettiin, eräänä toisena vuonna kalenteri oli kirjekuorista muodostettu joulukuusi. Tänä vuonna halusin myös samantyyppisen, vaikka nyt tarkoituksena on yllätysten lisäksi luoda päivittäin joulutunnelmaa koko perheelle. Aiempina vuosina olemme huomanneet, että parasta on, kun keksii jo valmiiksi ideoita ja toteuttelee niitä sitä mukaa, siksi kalenterissa on syytä olla jotkin lappuset, joihin ideat voi jo valmiiksi laittaa.

Tänä vuonna kalenterin toteutus jäi ihan viime tinkaan, koska en osannut päättää, tekisimmekö silti sen vaan liitutaululle vai kaivaisinko jo esiin kummitädiltä aikoinani saamani pussukat, joihin olisi voinut laittaa ylläreitä lapselle. Totesin kuitenkin, että esikoiselle perinteisen kalenterin (toki sellainenkin on oltava!) pikkukuvat ja joulutouhut sinänsä varmasti rittävät ja jatkoin aiemmin alkanutta jääkaapin ovien siivoamista.

Washi-teippi pääsi kehystämään kalenteria ja viime vuoden kalenterin pyykkipojat saivat taakseen Clas Ohlsonin magneettiteippiä. Paperilapuiksi leikkelin vanhoja joulukorttipohjia.

Pyykkipoikien päälle kiinnitin kaksipuoleisella teipillä Ikean papereista leikeltyjä ympyröitä. Numerot leimailin joskus vuosia sitten kirpparilta ostetulla lasten leimailusetillä.Washiteippiä vielä kuusen latvaan ja valmis! Nyt kun vielä ehtisin niitä ideoita lappuihin kirjoittelemaan : D.
Tämänpäiväisessä lapussa luki: Glögiä ja joulutorttuja!


Saman tien innostuin teippailemaan washi-teipillä Tiimarin alekorista löytyneitä pahvikirjaimia. En ollut keksinyt niille oikein käyttöä, mutta nyt magneettiteipin avulla ne muuntuivat kalenterin koristeeksi. Luultavasti innostun teippailemaan jonkun toisenkin sanan, muuten näyttää sana niin yksinäiseltä.
Adventtikynttelikkökin odottelee valmiina. Se on löytö kirpparilta ja numerot löytyivät kukkakaupan alelaarista pilkkahinnalla.


Ihanaa joulunodotusta!

3 kommenttia:

  1. Hauska on, itsekin toteutin vähän samalla idealla meille joulukalenterin. Voi miten iloinen mieli tulikaan, kun mies ihan itse lähti "luukkujen" täyttöön mukaan ja eräänä päivänä kalenteriin ilmestyi jos jokinmoista herkkua ja hauskaa!

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiitos, Tuuli! Olipas sulla Purnauskis tyylikäs kalenteri ja hauskaa taas huomata, miten samanmoiseen ratkaisuun voi päätyä toisistaan tietämättä. Epäilen, että itsellä idea jäi kytemään Pinterestiä selailtuani, mutta enää en löytänyt sitä innoittajakuvaa. Mukavaa joulunaikaa!

    VastaaPoista