keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Tähdistä kirkkain, ainakin toiseksi kirkkain

Onko sinulla lempimuoto? Itse vastaisin kysymykseen, ettei todellakaan. Outo kysymys. Mutta miksi sitten kotiin alkaa ilmestyä tähtiä?

Kaikki mitä rakastin -blogin Eeva teki jo vuosi sitten ihania, paperisia joulutähtiä. Malli on varmasti monelle tuttu vanhoista tuohitähdistä. Ainakin mulle tuli jostain syystä tuohi heti mieleen. Olisikohan isovanhemmillani ollut tällaisia tuohesta? Kun Eeva julkaisi ohjeet nyt uudestaan, innostuin kokeilemaan. (Tai sitten tämä tähtijuttu on iskenyt muhun vasta tänä vuonna?)

Ehkä juuri tämän tuohifiiliksen takia materiaaliksi päätyi viinipullon lahjakassi. Olin käyttänyt sitä jo joulukorttien tekoon - ja vielä riitti materiaalia.Eevan kuvalliset ohjeet ovat selkeät. Yksi tähti tehdään kahdesta identtisestä puolikkaasta. Yhteen puolikkaaseen tarvitsee 6 samankokoista suikaletta, joita aluksi vain laitetaan toisen lomiin ja sitten vähän liimaillaan. Lopuksi liimataan puolikkaat yhteen. Malli ei oikeasti ole vaikea, jos on tottunut leikkaamaan ja liimaamaan. Mua rasitti kaikkein eniten suikaleiden leikkaaminen. Miten aikuisenakin voi olla niin vaikeaa saada ihan samankokoisia suikaleita!?!

Tein tähtiä kaksi. Toisen niin, että viinikassin kultaisena hehkuva puoli jää ylöspäin, toisen niin että ruskea puoli on päällä.Tein molempiin pienet reiät ja kiinnitin pätkän siimaa.Kiinnitin tähdet olohuoneen syvennyksen ikkunoihin. Harkitsen kyllä, että siirtäisin ne eteiseen oveen. Valkoinen tausta voisikin olla näille hieman nätimpi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti