perjantai 15. kesäkuuta 2012

Tuunaa ja tuhoa t-paitasi, osa "Kukkii se paitakin"

Huomasin tänään, että mulle on jäänyt paitojen tuhoaminen ja tuunaaminen päälle. Näemmä aina kun menen kaapilleni, huomaan siellä yksilön, joka ei juuri ole käytössä, mutta jota tuskin saa kirpparilla myydyksi sen a) tylsyyden b) huonokuntoisuuden takia. Vaihtoehtona voisi toki olla niiden kaikkien leikkaaminen matonkuteeksi, mutta toisaalta tämä on parempi vaihtoehto kuin ostaa suorilta uusi paita kaappiin.

Tylsää, mutta totta, tähänkin sain idean Pinterestistä. Miksi keksiä pyörää uudelleen, kun joku on jo testannut ja tehnyt ohjeenkin? Samantyyppisiin kukkapaitoihin löytyi useitakin ohjeita, mutta mä pidin tätä Dream Home-blogin ohjetta selkeimpänä.

Mulla oli alussa kaksi vanhaa paitaa, toinen XS-kokoinen eli todellakin pieneksi jäänyt mutta onneksi lähestulkoon samansävyinen paita kuin tuo toinenkin.Tässä kuvassa sävyt ovat myös kutakuinkin oikeat, tuollaiset lohenpunaiset, muut on otettu useissakin eri valoissa päivän mittaan eli ei, en värjännyt paitaa ;)..


Pienen silppusin palasiksi, tosin tähän kului noin puolet takaosasta, loppupaidat leikkelin toiseen projektiin.  Pikaisesti laskin, että mun paidassa on 23 tuollaista kukkapalasta, joista kolme on ommeltu paitaan yksinkertaisina ja loput pareittain. Mä en myöskään laiskana ommellut mitään käsin, vaan ompelin kukat toisiinsa ompelukoneen harsimispistoilla ja kiristelin ne vaan sitten langoilla sopiviksi. Sitten neulasin ne paikoilleen ja lisäsin lopuksi lehdet.
Koska päätin kiinnittää kukat myös paitaan koneella, ompelin yksinkertaiset kukat kiinni keskustastaa ja kaksinkertaiset alalehdyköistään. Niitä rutistelemalla paininjalan alle sai kukat nousemaan vähän eri tavoin taustasta. Helppoa kuin heinänteko, ja olen todella tyytyväinen. Ja tämäkin paita sai nyt ihan uuden ilmeen ja elämän.


9 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen tuunaus! :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Ihan mahtava! Pitäisiköhän minunkin ryhtyä paidantuunaushommiin, niin mukavalta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Jo vain, oikeenkin hyvä tuunaus =D

  VastaaPoista
 4. Kiitti tuunausvinkistä! Mulla on myös tuunausvaihde jäänyt pahasti päälle. Käy vaikka kurkkaamassa blogistani: http://hilmukka.blogspot.fi/

  Löysin blogiisi sattumalta. Taidan jäädä seuraamaan jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 5. Siis wau!! Tämä menee kirjanmerkkeihin. ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana. Vihdoinkin kukkapaita jota itsekkin voisin kuvitella käyttäväni

  VastaaPoista
 7. Oi kiitoksia, kiva kun tekin tykkäsitte! Purnauskis, ei muuta kuin tuumasta toimeen! Annina, samoin, harvoin on kukkaa yllä!

  VastaaPoista
 8. Gorgeous! I love the color you chose. Thanks for linking back; I appreciate it.

  VastaaPoista