lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kirjekuorilaukun näkymätön tuunaus

Tässä laukku ennen

ja sitten jälkeen.


Tuunausta ei kuitenkaan ole hihnan poisto vaan se, mitä tietokone ei vaan voi välittää lukijalle - haju nimittäin. Ensimmäisessä kuvassa laukku haisi tunkkaiselle tupakansavulle ja ullakolle. Siitäkin huolimatta ostin sen Kontti-kirppikseltä 2,50€ hintaan. Ajattelin ensin, ettei haju haittaisi, sillä ulkonäkö oli mulle täydellinen. Olin väärässä. Laukun kun on tarkoitus palvella minua kesäjuhlissa. Ei kuitenkaan kiinnostaisi säilyttää siellä meikkejä ja tärkeitä tavaroita, joihin lemu sitten tarttuisi.


Yritin ensin tuuletusta. Ei tulosta. Sitten ruokasoodaa, joka yleensä poistaa näppärästi tahroja ja vie hajuja. Ei vaikutusta.


Laukun sisus on tuollaista mokan tuntuista, mutta ohuempaa, luultavimmin keinomateriaalia. Tartuinkin  seuraavaksi pyyhkeeseen, kastelin sen ja lotrasin siihen etikkaa. Sitten tuputtelin laukun sisuksen useita kertoja etikkavedellä, tavallaan siis pesin sen. Tuputtelin välillä puhtaalla vedellä. Annoin kuivua välissä ja tuulettua ja toistin. Ja toistin vielä kerran. Ja vielä kerran. Kerta kerralta haju hälveni ja nyt en ole varma haistanko sen, vai muistanko, miltä laukku ennen haisi. Miehen nenä sanoi, että hyvä on. Laukku pääsee siis tehtäväänsä.

Onko tämä nyt sitten tuunausta? Ei, paremminkin putsausta. Mutta toisaalta, ilman tätä ei vanha kaunis laukku olisi päässyt uuteen tehtävään. Nyt se on uusi suosikkini ja täydentää juhlatyylin.

Onnea muuten samalla kaikille tänään juhliville ja heidän läheisilleen!

3 kommenttia:

  1. sitten kun sinne vielä hyvin hyvin vähän omaa lempituoksua tupsauttaa niin johan tuoksuu kerrassaan ihanalle ;) etikka on kyllä ihmeaine ;)

    VastaaPoista
  2. Hitsi, en edes tiennyt etikan auttavan. Pitää muistaa seuraavan kerran kun kirpulta löytyy haiseva mutta kiva laukku. Laitoin teille haasteen joka löytyy blogistani

    VastaaPoista
  3. Saara, aivan! Annina, kiitos haasteestaa, vastaus tekeillä ;)!

    VastaaPoista