perjantai 8. kesäkuuta 2012

Räsymattotyynyjä karkkiväreissä

Räsymattotyynyt taisin nähdä ekan kerran 'jossainmissälie' viime kesänä ja sitten tänä keväänä Kokkolan Villagessa. Parit kirpparit kierrettyäni totesin, että juuri tällaisen tekemiseen sopivaa mattoa olisi melko mahdotonta löytää käytettynä. Joitain räsymattoja tuli vastaan, mutta ne olivat tunkkaisen värisiä ja oloisia. Uudenkaan kutominen ei oikein huvittanut. Äiti oli kyllä jo vihjannut, että Tiimarista ja muista halpakaupoista saa joskus pikkuräsymattoja pilkkahinnalla. Viime lauantaina siskon kanssa Tokmannilla sitten onnisti. Ensin käsiin osui aivan ihania sekavärisiä mattoja 4,99€ hintaan. Olin ostamassa jo kaksi, kun löysin karkkiväreissä samanmoisia 50X80 cm mattoja 2,99 €/kpl. Oli ihan pakko ottaa kolmea eri väriä. (Ja tän viikon Tokmanni-mainoksissa ne oli 2kpl/5€! Kuka väittää, ettei halpakauppamainosten tarkkaan lukeminen kannata :D!)

Vähän miettimistä aiheutti tyynyjen ompelu. Käsin ompelu tuntui hitaalta ja ompelukone epäilytti. Olin oikeassa. Meinasin rikkoa ompelukoneeni tunkiessani mattoa kaksinkerroin paininjalan alle. Älkää kokeilko samaa kotona! Sitten välähti, että ehkä tämänkin voisi ratkaista piilosilmukoita virkkaamalla. Ja jee, näin oli!


Kaikenlaisia kankaita niihin on silputtu. Vaaleanpunainen on selvä urheilutekstiilinjämä!

Varmasti yhtä hidasta kuin käsin ompelu, mutta tykkään itse enemmän virkkuukoukusta kuin parsinneulasta! Pistelin koukulla siis aina kuteiden välistä ja vaikka jälki on harvaa, se ei lopputuloksessa juuri näy. Lankana oli puuvillalankojen jämät.


Tein tyynyt tällaisella taskumenetelmällä, kuten oikeastaan aina tyynynpäälliset teen. Reunat siis hitusen lomittain ja saumat kiinni väärältä puolelta ja hoplaa, käännä ympäri.


Violetin maton reunaan virkkasin hapsut kiinteillä silmukoilla piiloon, mut muihin jätin hapsut sittenkin näkyviin.
Jotta tasku ei irvistä, ompelin vanhoja rumia nappeja, tosin toki sävy sävyyn, taskun sisäpuolelle, silmien näkymättömiin.


Silmiltä piilossa on myös täytteet, eli Valintatalon pusseihin tungetut vanhat leipäpussit ja muut pikkupussit. Vähän rapisee, mutta toimii, kunnes keksin parempaa. Onko joku tehnyt ulkokäyttöön vahakankaisia tyynyjä? Niitä mä vähän suunnittelin. Päällys voi joskus kastuakin, mutta sisuksen kuivuminen taitaisi viedä aika kauan, siksi haluaisin sateenkestävän vaihtoehdon.Nämä pääsevät siis terassille toivottavasti tulevan löhöilynurkan päälle ja/tai istumatyynyiksi nurtsille ja terassille. Illan viileydessä oli jo kiva tunnelmoida tulevaa.

5 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä! (:

  Löysin bloginne pari päivää sitten, mutta blogilistalla on jotakin häikkää. Se näyttää blogin päivittyneen, mutta ilmoittaa sitten virheellisestä linkistä. Mietinkin, onko muilla ollut tällaista ongelmaa?

  VastaaPoista
 2. Nämähän onkin aika hauskoja. :)

  VastaaPoista
 3. samaisia mattoja hypistelin itsekin ;) mietin juurikin että mitä kivaa niistä keksis... entä jos laittasitkin sillä kristallimuovilla päällystetyt tyynyt sinne sisälle...?!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset! Veera, eilen itse testatessani blogilistan linkki tuli ainakin oikeaan osoitteeseen. Ilmoitelkaahan, jos sama teillä toistuu. Saara, totta, kristallimuovia mulla ainakin pätkä onkin varastoissa!

  VastaaPoista
 5. Täähän on hauska idea!
  Voisi itsekkin kokeilla joskus.

  VastaaPoista