keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tyynyjen tuunausta

Pari viikkoa sitten törmäsin useassa blogissa (Ctrl/Error, Melkein kuin uusi, Pientä kivaa) minulle uuteen painantatekniikkaan. Innostuin siitä, sillä se antaa mahdollisuuden painaa haluttu teksti juuri sillä toivotulla fontilla, eikä tarvitse edes läärätä sabluunojen kanssa.

Koska aavistelin muiden blogitekstien perusteella, että aina painantatulos ei ole aivan mieluinen, aloitin vanhoista tyynyliinoista, jotka onnistuttuaan voisivat päätyä esikoisen huoneeseen. Teksti oli helppo keksiä, sillä esikoisen huoneessa metsäteema on monella tapaa esillä. Fonttikin (jonka nimi ei jäänyt mieleen :D) löytyi ihan Wordista kokeillen. Sitten latasin Ctrl/Error-blogin lukijalta saadun vinkin mukaan IrfanView-ilmaisohjelman, kopioin Wordissa muotoillun tekstin, lisäsin sen ohjelmaan ja kuvanmuokkausvalikosta valitsin peilikuvaksi kääntämisen. Sitten tulostin laulamaan ja kynsilakanpoistoaine, vanulaput ja pumpulipuikot valmiiksi.


Esikoisen tyynyliinoja tehdessäni olin niin innoissani, etten ehtinyt näpätä kuvaa.
Tämä otettu siis olkkarin tyynyjä tuunatessani.

Esikoisen tyynyliinojen tekstit tulostin ruskealla ja liekö siksi teksti siirtyi kankaalle melko himmeästi. Toisaalta en tajunnut aluksi, että kannattaa antaa kynsilakanpoistoaineen kuivua ja hangata vasta sitten. Näin mulla ainakin muste siirtyi paremmin.

Päätin kuitenkin vahventaa tekstit ruskealla Fabricon tussilla ihan reilusti väritellen. Tavallaan tällä tavalla tekniikasta saa lisää irti, koska se toimisi kuvansiirtomenetelmänä, jos haluaisi vaikka tarkemmin väritellä jotain isompaa kuvaa tai tekstiä. Ei tullut hullumpi näinkään!


Sitten siirryin olkkarin sohvatyynyihin. Nekin ovat vanhat, joten tyynytuunausprojektihan tästä tuli. Tekstit etsin Pinterestistä selailemalla Quotes-muistitauluja. Tekstit eivät kyllä mätsää keskenään ollenkaan mutta toinen nauratti ja lohdutti ja toinen muistuttaa meille rakkaista Harry Potter-kirjoista ja niiden yhdestä sykähdyttävimmästä hetkestä.


Näihin tyynyihin ja meidän olkkariin tuo himmeä painatus tuntuu sopivan, eipä hypi heti silmille. Muutenkin tämä tekniikka toimii hyvin, jos haluaa vähän kuluneen oloista painatuspintaa. Tykästyin kyllä tekniikkaan, oli helppoa ja sujui nopeammin kun tajusin hangata paperia ihan kunnolla joka suuntaan. Kannattaa vaan varoa, ettei paperi mene rikki :D!


Tuunausprojektista innostuneena sain ommeltua Kirkonmäki-tyynyliinatkin. Suunnittelin puoli vuotta, toteutus kesti puoli tuntia. Jepjep.

P.S Kyllä lukijat, olen tunnistanut maneerini. Mutta jotenkin otsikoiden sanat vaan alkavat väkisinkin samalla kirjaimella, en voi sille mitään. "Jos sen on oltava niin, olkoon sitten niin" (Scandinavian Music Group)

3 kommenttia:

  1. Itsekkin teen juuri tyynyliinaa niin että vahvistan hankaustekniikkaa kangasväri tussilla. Todella kätevä niinkin vaikka valitsin niin kiemuran fontin että vahvistuksessa taitaa vielä kulua muutama tunti.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllähän siinä vahvistamisessa helposti aikaa kuluu, mutta telkkaria katsellessa mulla ainakin homma eteni kivasti. En kyllä myöskään ollut kauhean tarkka, tuohon fonttiin kun sopikin se, että näytti vähän käsin kirjoitetulta. Mun käsialalla ei muuten todellakaan kirjoiteltaisi tyynyihin mitään, joten tää on mulle aivan loistava uutuus!

    VastaaPoista
  3. Mulle on väitetty että mun käsiala näyttää lähes koneella kirjoitetulta mutta olen niin perfektionisti siinä että yksikin vääränmallinen a saisi koko projektin roskakoriin. Joten suosin tätä tekniikkaa ihan suosiolla :)

    VastaaPoista