maanantai 30. tammikuuta 2012

Kääntökämmekkäät isoäidinneliöistä

Reissulla on kivaa, kun puikoilla tai koukulla on jotain helppoa ja nopeasti etenevää. Niinpä nappasin matkaan lähtiessä mukaan kasan violetteja ja harmaita jämälankoja, tarkoituksenani virkata isoäidinneliökämmekkäät, joiden idean hoksasin täältä. Perusidea on siis tehdä kumpaankin käteen kaksi neliötä, jotka yhdistetään jättäen samalla aukko peukalolle. Sitten poimitaan silmukat ja neulotaan ranneosa. Ihanan yksinkertaista!

Mökillä takkatulen ääressä virkkaus eteni niin nopsaan, että Novitan Alpaca-kerän loppu hupeni päästyäni toisen kämmekkään kimppuun. Siispä työ tauolle ja koukulle ainakin kolmen eri Puro-langan violetit jämät.

Niistä syntyi kevääksi nahkahanskojen lämmikkeeksi nämä vähän hassut eriparikämmekkäät.


Kotiin päästyäni kaivoin vimmatusti lankalaariani ja löysin onneksi vielä toisen Alpaca-kerän lopun. On muuten aivan ihanan pehmoista ja lämmintä, ja niin ovat nämä kämmekkäätkin, jotka menevät siskolle isoäidinneliöistä tehdyn tuubihuivin kaveriksi.


Molemmissa kämmekkäissä on erilaiset puolet, eli nämä oon tietenkin kääntökämmekkäät! Harmaisiin tein vielä yläreunaan ylimääräisen pylväsrivistön, koska neliöt jäivät vähän 'mataliksi'.


Toimivat hanskojen piristeenä ja lisälämpönä tai sitten pakkaspäivinä sisällä ranteiden lämmikkeenä. Meidän vanhan HP:n kanssa tosin suojaavat rannetta ennen kaikkea ylikuumuneelta koneelta :D.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti