keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tuunaus, joka jo hävettää

Kun viimein sain (muutama postausta sitten) esittelemäni pitsiheijastimen tehtyä, innostuin tekemään muitakin ideatasolla olleita tuunauksia. Kännykästä löytyi ohje "avaimenperä, kahdeksan helmeä". Muistan hämärästi hetken, jolloin sen kirjoitin. Olin käymässä pienessä kädentaitokaupassa Tampereella, jossa oli helmistä tehtyjä avaimenperiä. En tietenkään ostanut, koska tiesin, että osaan tehdä jotain sellaista itsekin - jos vain saan aikaiseksi. Ja avaimenperiähän tarvitaan aina! Olen jakanut avaimia eri nippuihin, sillä jos yksi häviää, ei siinä samassa mene kaikki työpaikan avaimista pyörän ja ullakon avaimiin.

Avaimenperä lähti syntymään vanhasta rannekorusta. Kyllä. Olin säästänyt parin euron rannekorun, jonka pinta oli jo halkeillut, eikä sitä voinut enää alkuperäisessä tarkoituksessa käyttää. Näistä kuvista vähän näkee, miten huonossa kunnossa pinta oli:


Ihan hävetti istua sohvalla hinkkaamassa hiekkapaperilla parin euron rannekorun helmistä pintaa pois. Tuntui, ettei tässä ole mitään järkeä: kyllä aikuisella ihmisellä pitäisi olla varaa ostaa kunnon helmiä, ja toivottavasti kukaan ei saa koskaan tietää, mitä teen.

Mutta helmistä tuli mainiot! Luunvalkoiset.


Kokosin siis avaimenperän ottamalla renkaan mainosavaimenperästä ja pujottelemalla vaijeriin vuorotellen noita rannekorun valkeita helmiä ja Afrikasta tuodun, rikkoontuneen kaulakorun hematiittihelmiä. (kyllä, sellainenkin on tallessa!) Molempiin päihin laitoin korulukot, vai millä nimellä niitä päätyhelmiä kutsutaankaan. Lopputulos näyttää tältä, kun olen kuvannut ne lasipintaisella sohvapöydällä. (siitä siis heijastukset)Ja koska lopputulos ei tuntunutkaan enää niin säälittävältä kuin alussa luulin, tein toisenkin. Tämän helmet on ostettuja, mutta rengas on jälleen mainosavaimenperästä otettu.


Tykkään näistä paljon. Kun avaimenperä on pitkä, sen löytää taskusta helpommin kuin ne pienet avaimenperät, mitä parhaillaan käytän. Jotenkin tulee sellainen olo, ettei näiden tekeminen jää tähän, sillä kirjoitin jo kirpputorihankintalistaani: "Mainosavaimenperiä ja helmiä".


2 kommenttia:

  1. Toi luunvalkoinen on niin nätti (niin tosin tuo toinenkin). Itse olen hamstrannut vaikka miten monta avaimenperää vaikka yleensä avaimet onkin ihan vaan vapaana laukun pohjalla (ja sitten kokeillaan oveen viittä eri avainta ennen kuin oikea löytyy, äärimmäisen fiksua).

    VastaaPoista
  2. Hih! On sulla hyvä systeemi noitten avainten kanssa. Ehkä avaimenperä vois tosiaan helpottaa sunkin tilannetta. :)

    VastaaPoista