sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Aallon jalanjäljissä

Taas yksi jo laajalle levinnyt villitys iski minuun. Kaikki alkoi jouluaattona- sisko sai minulta joululahjaksi vinyylilevystä tehdyn laukun ja sisko puolestaan oli ostanut veljelle vinyylilevystä tehdyn kulhon. Naurua riitti, kun olimme olleet näin yksimielisiä ja saman tien heräsi kysymys, miten kulhot olivat syntyneet.

Kaikki ratkesi kuukkelinpojan avulla. Törmäsin aika pian MakaMarrin blogiin, josta löytyi loistavat ja selkeät ohjeet (joita noudattaen sinäkin onnistut, en siis turhaan toista ohjeita tässä). Kirppariostoslistalle päätyivät halvat lp:t. Olisihan niitä kotikotonakin ollut, mutta kukaan ei niitä hennonnut tuhota. Siis vanhan kotikaupungin kirpparilta halpoja vinyylilevyjä, jotka valittiin teemojen, levyn nimen ja keskiön mukaan.

Erkki Junkkarisen Ruusuja hopeamaljassa oli ihan pakko ottaa mukaan!

Äidin sain höynäytettyä avuksi ja valmistauduimme suureen projektiin vain yllättyäksemme, että kaikki oli paljon helpompaa kuin kuvittelimme.

Tarkka keskitys

Uuniin, 120 C ja 2 minuuttia
Lasin läpi seurattiin miten levy repsahti alas. Jännää!
Kiepsautus ympäri ja kulhoon, jossa hellä muotoilu. Tuntui kyllä siltä, että kulho etsi ihan itse muotonsa, meidän tarvitsi vain hienosäätää!


Ihana ja nopea tekniikka, taitaa aika moni saada näitä tulevan vuoden aikana lahjoiksi...

Neljä kulhoa alle puolessa tunnissa

Humppaa inhoava ystäväni saa kulhon, jossa humppalevy on viimein sopivassa muodossa!
Ihan kauhean monta näitä ei voi kerralla tehdä, kun missä niitä sitten säilyttää? Onneksi mahtuu kuitenkin alkuperäispakkaukseen!

1 kommentti:

  1. Kivan näkösiä :D Ite en kyllä koskaan sais aikaseks alottaa tollasen tekemistä, ku oon tämmönen laiska kana ...

    pienileipuritytto.blogspot.com

    p.s. sai tämäkin blogi uuden lukijan :)

    VastaaPoista