maanantai 16. tammikuuta 2012

Kotiseutumatkailu kannattaa!

Olen pitkään ollut sitä mieltä, että parhaat pikkukaupat ja kirpparit löytyvät isojen kaupunkien ulkopuolelta. Viikonlopun reissu Tampereen kylkeen Sastamalaan (ent. Tyrvää/Vammala, ehkä sekavin kunnan nimihistoria ikinä!) osoitti tämän jälleen todeksi. Ihana ystäväni houkutteli meidät päivän retkelle lapsuuden kotikuntaansa ja pääsin tutustumaan ehkä upeimpaan kangas-/askartelukauppaan, mihin olen ikinä törmännyt. Ystäväni oli paikkaa jo kehunut, eikä turhaan! Kyseessä on Nokian kauppahuone Sastamalassa. Tästä kaupasta saa kankaita laidasta laitaan, mutta itse hipelöin eniten väreittäin ja teemoittain järjesteltyjä tilkkutyö- ja kuvakankaita (mikähän niiden virallinen nimi on?). Lisäksi kaupasta löytyy tarvikkeita paperi- ja koruaskarteluun, nappeja ja nauhoja joka lähtöön, oikeastaan ihan mitä vaan. En päässyt tänä vuonna Tampereen käsityömessuille ja uskokaa tai älkää, tämä yksi käynti korvasi kaiken tuon. Ideoita, materiaaleja, tarvikkeita niin, että meinasin pökertyä. Menen uudestaan ja vien siskonikin! Lisäksi Sastamalan pari kirppistä osoittautuivat melkoiseksi aarreaitoiksi, aivan mahtavia paikkoja ja hinnat kohdillaan.

Mukaan tarttui...


...kangastusseja tekeillä olevaan tyynyprojektiin, hippusen pöllökangasta ties mihin, alennuksessa ollut Distress Ink, jonka käytöstä en vielä oikein tiedä mitään, korvakorukoukkuja, violetti paperisetti ja kirjainnapit esikoisen villatakkiin. Taustalla kirpparilta 'Ota tästä'-hyllystä nappaamani Routledge's Complete Letter Writer, jonka sivuilta löytyy ohjeet mm. oikeaoppiseen rakkauskirjeen kirjoittamiseen. (On muuten ohjeet myös myöntävään ja kieltävään vastaukseen!) Veikkaanpa, että kirja päätyy kortti- ja koristeaskarteluun, joistain sivuista tullee taulujakin. Ihaninta kirjassa on, että aiempi omistaja on opiskellessaan kirjannut lyijykynällä merkintöjä laitoihin. Oih!


Tästä kuvasta selviää, mikä on miehen ja arvatenkin tulevaisuudessa esikoisenkin, sydäntä lähellä.


Not so chic, mutta näistä kankaista ja tuosta merkistä innostuin itsekin. Kyllä noista vielä jotain vänkää saadaan!

Lisäksi kirppareilta löytyi tuunattavaksi hyväkuntoinen lasten potkukelkka, josta en hoksannut ottaa kuvaa ja se saapuu kotiimme vasta myöhemmin. Mutta siitä takuulla tulee mukava kesäprojekti, sillä tänä talvena tuskin vielä ehdimme kelkkailemaan ja kesällä hiominen ja maalaus on mukavinta. Enpä malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti