tiistai 2. huhtikuuta 2013

Varma kevään merkki: uudet lapaset

Juuri kun sää alkaa vihdoin näyttää keväiseltä, sain valmiiksi lapaset. Jotenkin niin ironista. Olisi pitänyt vuodenvaihteessa arvata, ettei alkuvuonna ehdi tehdä käsitöitä ja siirtyä suoraan kevät- ja kesäneuleisiin.

Aloitin joululahjaksi saamani Maakuntalapaset jo joululomalla."Kotiseutu löytyy lapasesta", lukee ohjeissa. Saamassani paketissa oli ohjeet Keskipohjanmaan Pohjantähtilapasiin ja Pirkka-lankaa. Tässä Käsi- ja taideteollisuusjärjestön mallistossa on kai kaikille maakunnille lapasmalli.



Alku oli hankalaa, sillä en ollut pitkään aikaan neulonut kirjoneuletta. Toisen lapasen kohdalla osasin jo nauttia silmukoiden ja kuvioiden laskemisesta ja pystyin neuloessa hieman seuraamaan vaikeampi juonisia tv-ohjelmia. Eniten kuitenkin katsoin näitä neuloessani keskusteluohjelmia ja Diilin kaltaisia tosi-tv-ohjelmia.



Ohje oli selvästi suunnattu kaikille, myös isokätisille, joten jouduin hieman muokkaamaan sitä, jotta sain itselleni sopivat lapaset. Lopputuloksesta huomaa, että kirjoneuletta pitäisi vielä harjoitella. Olen niin hyvä pitämään langat tiukasti käsissä, joten hieman on kireyttä lapasissa pitkien langanjuoksutusten kohdalla.



Seuraavaksi vain höyrytän lapaset ja laitan ne odottamaan ensi marraskuuta. Pitäisiköhän sitten aloittaa joku syysneule?

3 kommenttia:

  1. Vaikka ulkona aamuisin on enää aste miinusta, kyllä mulla paksut lapaset pysyy vielä kädessä =)
    Kauniit tuli =)

    VastaaPoista
  2. Kauniit lapaset, itse tässä juuri suunnittelen niiden kutomista.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista - kuvio on tosiaan todella kaunis. Mä olen vaihtanut jo keväthanskoihin. :)

    VastaaPoista