maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kenkien uusi ilme

Viime kesän luottokenkäni menivät pilalle eräissä juhlissa. Toiselle niistä kaatui nestettä, enkä pyyhkinyt sitä heti pois. Tuloksena oli tumma läikkä, jota koitin poistaa pesemällä kengän pintaa kaikelle mahdollisella - miedommasta vahvempaan aineeseen. Tahra poistui, mutta samalla lähti väri. Niinpä oli pestävä molemmat kengät kokonaan aineella, jolla tahrakin lähti: sappisaippualla. Lopputulos oli se, että kenkien väri muuttui todella epätasaiseksi. Tummia ja vaaleita laikkuja siellä täällä, eikä niitä oikein voinut pitää enää missään.

Nyt sain vihdoin tehtyä niille jotain, sillä kengät ovat todella mukavat ja haluaisin pitää niitä edelleen. Ohjeen kenkien tuunaukseen löysin täältä. Hiekkapaperia minulla oli valmiina, mutta glitterit ja tuon erikoisliiman (mod podgen) ostin Hobby pointista (jossa on mieletön valikoima ihan mitä vain askarteluun liittyen - myös ohjeita.)Tein tuunauksen tuon ohjeen mukaan. Lyhyesti sanottuna siis karheutin kenkien pintaa ensin hieman hiekkapaperilla. Sitten sekoitin foliolla vuoratussa muovirasiassa kahdesta glitteristä (kuparin ja pronssin värisestä) sopivan yhdistelmän ja kaadoin päälle mod podgea. Sitten sivelin litteällä siveltimellä glitterseosta kenkien pintaan. Kerroksia tein noin kolme. Osa kohdista oli hyvä jo yhden käsittelyn jälkeen, mutta muutamia kohtia piti täydentää, jotta hilettä oli tarpeeksi.


Tätä projektia ei siis kannata aloittaa, jos on vain tunti tai kaksi aikaa. Parempi on tuunata silloin, kun on aikaa antaa liiman kuivua. Vasta sitten näkee hyvin, mihin vielä hilettä tarvitaan. Tämä onkin mainiota viikonlopputekemistä.

Aikaisemmin nämä kengät olivat perustyökenkäni, mutta tällä hilepäällysteellä kengät päätyvät kyllä enemmän juhlakengiksi. Luulen, että nämä lähtevät mukaan etenkin sisätiloissa pidettäviin juhliin. En ole ihan varma, miten nämä kestävät vaikkapa kesäsadetta tai kosteaa nurmikkoa. En halua ottaa sitä riskiä.


7 kommenttia:

 1. Mä tuunasin viime kesänä korkkarini tuolla samaisella tekniikalla. En päässyt edes juhliin perille asti, kun glitteri jo lohkeili kengistä! :/ Tosin luulen, että tekniikka ei ihan soveltunut nahalle. Toimii varmaan paremmin sun kangaskengissä. :) Mulla kävi muuten samoin joskus kangaskorkkareille - niistä tuli juhlatohinoissa liukuvärjätyt. Hauskat ja käyttökelpoiset tosin sellaisenaankin!

  VastaaPoista
 2. Onpa ikävä tieto! Olin ajatellut laittaa ne tällä viikolla jo yhteen tilaisuuteen, mutten ehkä nyt uskallakaan. Paitsi jos testaisin niitä kaikki illat kotona... Muistatko, oliko silloin kosteaa tai sateista, kun menit juhliin? Olisikohan sillä jotain tekemistä asian kanssa? Mä ajattelin tosiaan pitää näitä tekonahkakenkiä vain sisätiloissa vaihtokenkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei silloin kyllä ainakaan sateinen päivä ollut, mutta ulkona on varmaan ylipäänsä aina vähän kosteutta. Sisätiloissa tuskin käy ihan niin hassusti. :) Niihin nahkaisiin korkkareihin oli tullut käytössä uurteita, joista se glitteri sitten ekana lohkeili. Siksi kuvittelisin, ettei kankaalle kävisi ihan niin.

   Poista
 3. Toivottavasti noi glitterit pysyy paikallaan. Mulla noi on to do -listalla. Olen myös nähnyt kuvia kengistä, jotka on päällystetty sarjakuvilla. Ne on myös sillä samaisella to do -listalla.
  Blogissani on muuten terveisiä teille :)

  http://omapiilopaikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hienosti seivattu kengät!

  Kas, meilläkin on juuri käsitelty kenkien tylsistyttämistä glitterillä, eri merkin maaleilla tosin. Epäilyttävän helpolta tuntui, toivottavasti helppous ei kostaudu kestävyydessä. Toisaalta, eipä glitterkengillä yleensä triathlonille lähdetäkään. :-)

  VastaaPoista
 5. Mulla on nyt sormet ihan ristissä glittereiden pysymisen kanssa. Toivon kovasti, että kestävät vauhdissa!

  VastaaPoista
 6. Wow, nämä popot on kuin Ihmemaa Ozista! Piilopaikan Sallan terveisten kautta löysin tieni tänne - onneksi! Ihania juttuja teillä siskoksilla. Terveiset löytyy myös meidän blogista: tilkkumatkaajat.blogspot.fi/

  VastaaPoista