sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kevät&koti

Oi, kevät, tule jo! Tänään on satanut kaatamalla vettä harmaalta taivaalta, mutta ensimmäisen kerran uskon, että kohta vihertää. Kotiin olen kyllä yrittänyt tuoda uutta ja keväistä jo aiemmin.

Keittiön seinälle tein Wordlella oman huoneentaulun, kun sopivaa ei yrityksistä huolimatta löytynyt Pinterestin kauttakaan. Hain aikani Subway art-hakusanalla, mutta osa ei sopinut meille, osa ei näyttänyt kivalta jne. Niinpä listasin niistä parhaita sanoja ylös Wordleen, lisäilin vielä omiani, meidän perheelle tärkeitä ja printtasin. Olipas helppoa!


Wordlella tehtiin myös 2-vuotiaan synttäreille hänen lempiasioistaan oma pikkutaulu. (Pahoittelen omaperäistä nimensuttaustyyliä :D.)


Samat sävyt hiipivät myös Tigerin papereista origami-perhosiin, uusimman Suuri Käsityö-lehden innoittamana. Siellä oli sattumoisin ohje jo ihan unohtuneeseen taitteluun.


Olin nimittäin innoissani origameista yläasteikäisenä ja lainasin pikkukirjaston kaikki origamikirjat ja kokeilin sammakot, kurjet ja perhosen. Netin käyttöä silloin vielä kokeiltiin hitailla modeemiyhteyksillä, nyt hain Pinterestistä 'origami butterflies'-hakusanlla ja sain vaikka mitä ihania ideoita nähtäväkseni!

 
Meidän perhoset päätyivät roikkumaan verhon koristeeksi. Yhdistin ne kirkkaalla, ohuella kuminauhalla, siltä varalta, jos 2-vuotias kurottelisi niitä jakkaran avulla...eipäs ainakaan heti nauha katkea.

Pääsiäisen kunniaksi, jo vuosia sitten tehdyt kevään laululinnut hyppäsivät myös hyllylle. Ne on tehty käsinpistoilla ommeillen, ala-astetyyliin siis ja siivet ja nokat on vaan liimailtu paikoilleen. Sisällä on pieni pahvirengas tukena. Silmät on tehty kimalleliimasta ja helmet jämähelmistä ja ihan kaamean paksusta rautalangasta. Muistan toimineeni äkillisen inspiraation vallassa ja tulos on sen mukaista. Mutta ovat niin hellyyttäviä, että pääsivät kailottamaan keväthuutojaan.

 
Linnut tulivat jo! Kevät, nyt on sinun vuorosi!
2 kommenttia: