tiistai 17. heinäkuuta 2012

Virkattu matto kirppiskuteista

Jotkut työt syntyvät järkisyin ja pitkän harkinnan jälkeen. Toiset taas, niin kuin nyt tämä matto, syntyvät ilman sen suurempia suunnitelmia ja aivan tunnepohjalta.


Tämän maton tarina on tällainen:

Ostin hillittyä ja tyylikästä beigeä ontelokudetta ensimmäistä kudevirkkaustyötä varten. Olin hädin tuskin päässyt alkuun, kun löysin Kontti-kirppikseltä aivan ihania, värikkäitä, retrokankaista leikeltyjä kuteita. Maksoin niistä 3 e ja säntäsin kotiin, nettiin ja Kauhavan Kangasaitan sivuille. Valikoin sieltä Helmimaton, vaihdoin koukun beigestä kuteesta kirjavaan ja aloin virkata hillittömällä vauhdilla. Oli ihan pakkopakko tehdä nopeasti, vaikka ei ollut aavistustakaan, mihin mattoa käyttäisin. Tiesin vain, että värien puolesta sen paikka olisi Vinksinvonksinheikunkeikun-terassilla. Ikinä en ollut tällaista mattoa aiemmin itse virkannut, mutta ohje oli loistava ja uskalsin lopulta jopa soveltaa, jotta saisin kuteet riittämään. Kude loppuikin aivan liian aikaisin, joten marssin Konttiin ja ostin lisää samanmoisia. Hippimattohan siitä tuli, suurin piirtein ohjeen mukainen ja kokoinen. Jos löydän vastaavia kuteita lisää, saatan jatkaakin. Ja terassille se siis päätyi, edelleen ilman mitään sen ihmeempää käyttötarkoitusta.
Jostain kumman syystä matto saa minut hymyilemään. Tuntuu se mukavalta varpaidenkin alla. Kesäsateet ovat nyt huuhdelleet kuteista pois hieman tunkkaisen hajun, joten ehkä sillä vielä syysiltoina istutaan. Jospa seuraavaksi viitsin tarttua siihen hillittyyn kuteeseen...

2 kommenttia:

  1. Mahtavat värit! Kyllä tuollainen matto piristää mieltä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näin tekee, ihan joka päivä. Nyt sillä on välillä voinut istuskellakin, kun sateet ovat hellittäneet.

    VastaaPoista