tiistai 24. heinäkuuta 2012

Matkin siskoani osa 3: Bamburätit

Anniina on tehnyt Hanko-langasta tiskirättejä ja keittiöpyyhkeen ja tartutti innostuksen minuunkin. Minä puolestaan tartuin harmaaseen bambulankaan ja neuloin pari koetiskirättiä. Kyseessä oli yhden illan projekti, johon kuluttamalla kulutin koko pikkukerän. Neuloin vitosen puikoilla, suositus taisi olla nelonen, mutta halusin löysän neuleen, jotta rättien kuivuminen olisi nopeampaa.


Hetken mielijohteesta hylkäsin helmineuleen ja teinkin 3o, 3n-korinpohjaneuletta toivoen, että kuvio auttaisi lian poistamisessa uraisilta työtasoilta.


Lopusta langasta neuloin kokeeksi 1o, 1n -joustinneuleisen kapean rätin. Tämä versio näytti kyllä vähän epäilyttävältä, mutta tuumasin, että onneksi tämä on vain tiskirätti. Loppujen lopuksi tämä on märkänä ja täten venyneenä koon puolesta parempi.
Rätit pääsivät heti koekäyttöön ja totta se on! Rätit näyttävät ja tuntuvat käytössä huomattavasti peruswettexejä paremmilta. Olin muidenkin rätti-intoilijoiden tapaan etukäteen skeptinen, mutta oikeasti pöydän pyyhkiminen on tällä mukavampaa ja tehokkaampaa. Nyt jo haaveilen syksyn ja joulun väreihin sävytetyistä räteistä ja ihan varmasti ensi kevääksi on pakko saada vaaleanpunaista ja vaaleanvihreää.

3 kommenttia:

  1. Jännä kuulla miltä oikeasti bamburätit tuntuvat käytännössä. Itsekin väänsin sellaisen, mutta en ole saanut edes aikaiseksi kokeilla sitä vielä. Täytyy siis varmaan ottaa rätti kauniiseen käteen... :)

    VastaaPoista
  2. :) Siitä se lähtee. Meillä pienoisen epäilyn jälkeen otettiin neulotut rätit käyttöön n. 4vuotta sitten, eikä paluuta ole... Kestävät vaan mokomat rätit niin kauan, että niitä alkaa kohta olla jo liikaakin, kun niitä on niin mukava neuloa.

    VastaaPoista
  3. Parin viikon käytön jälkeen olen myyty! Eivät haise, helppoa pesaista pesukoneessa tai vaikka tiskien mukana, murut tarttuvat helpommin, kuivuvat nopsaa, mitä kaikkea. Haen lisää lankaa heti kun pari projektia valmistuu...

    VastaaPoista