sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Oma korumallisto saa vielä odottaa

Jos joku olisi vuosi tai kaksi sitten tarjonnut minulle nahkanyöristä kaulakorua, olisin tyrmännyt idean täysin. Käytin sellaisia teinivuosina - ehkä liikaakin. Nyt silmäni on taas alkanut tottua nahkaisiin koruihin, joita tuntuu olevan jokaisessa sisustusliikkeessäkin myynnissä. Ainakin niissä valkoisissa liikkeissä, jossa olen viime aikoina käynyt. Päätin siis tehdä sellaisen korun.

Materiaaleja ostin vähän kaikkialta kesäreissun varrelta. Yksi parhaista paikoista oli Jyväskylän Sinooperi, jossa oli ainakin viikko sitten loppuunmyynnin takia 70 prosentin alennus ihan kaikesta. Sieltä löytyi halvalla esimerkiksi korupaketti, jossa oli valmiina ketjua, nyöriä ja hopeanvärisiä amuletteja koruun. Se on tuossa kuvassa oikeassa reunassa.Kunnon nahkanauhan löytäminen osoittautui vaikeaksi, joten päädyin ostamaan sekä nahkaista nyöriä että tekonahkanauhaa. Yhden askartelukaupan myyjän mukaan tekonahan ostaminen kannattaa, koska se kestää paremmin. Onkohan näin?Aika iso läjä näitä tarvikkeita kertyi - puhumattakaan siitä määrästä, jota mulla on jo olemassa.Yritin etsiä hieman ideoita korun rakenteeseen Pinterestistä, mutta turhaan. En löytänyt korua, joka olisi mua täysin miellyttänyt. Eniten olisi kaivannut ideoita siihen, miten nauha kannattaa sitoa ja millaisella etäisyydellä helmien kannattaa olla toisistaan. Ensimmäinen tunti meni sitten pyöritellässä nauhoja ja erilaisia helmiä, palloja ja amuletteja. En ole siis todellakaan taitava korujentekijä! Tässä taisi käydä vähän niin, että määrä korvaa laadun: tein lopulta pari kaulanauhaa ja yhden rannekorun.Tähän kaulakoruun käytin tekonahkaista nauhaa ja erilaisia helmiä. Kärkipihdit olivat todella hyödyksi, sillä metalli oli välillä tosi vahvaa. Pitäisi ehkä hankkia toisetkin, sillä välillä näissä hommissa sormetkin ovat liian isot, kun pitäisi saada kahdesta vierekkäisetä metalliketjun palasta kiinni.Tässä rannekorussa uuden elämän saivat vanhan kännykkäkorun osanen ja jostain vaatteesta leikattu satiininauha. (Tiedät varmaan ne nauhat, joiden tarkoituksena on pitää vaate hengarissa kaupassa?) Tuo letitetty pätkä on tekonahkaista nyöriä, jonka siis leikkasin kolmeen osaan ja letitin.Tuo pieni kyltti on tarkoitettu pakettikortiksi. Ostin sen kuitenkin tätä koruprojektia ajatellen Jyväskylässä olevasta Sisustus Satiini -liikkeestä. Tarkoituksena oli laittaa sen jonkun korun osaksi, mutta nyt siitä tulikin korun merkittävin osa. Pieni hopeinen sydän sopi mielestäni hyvin sen pariksi.

Materiaalia jäi jäljelle paljon, mutta täytyy odottaa seuraavaa inspiraatiota. Ainakin eilen, lauantai-iltana ei ideoita tullut yhtään enempää. Ehkä taas joku ilta selailen Pinterestiä vähän pidempään, josko vaikka löytyisi kiva idea korvakoruihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti