keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Pitsiset avainkaulanauhat

Mulla on töihinpaluu edessä. Olen orientoitunut siihen muunmuassa tekemällä itselleni uuden kaulanauhan työavaimille. Edellinen oli joku yliopistoaikainen perussininen nauha, joka on jo kadonnut ties minne. Suunnitelmissa oli ensi tehdä nauha helmistä ja vahanauhasta, mutta jotenkin se sitten lakkasi inspiroimasta. Ehkä siksi, että haluan käyttää oikeita korujakin töissä enkä siis halua avainkaulanauhan olevan liian näkyvä.

Sitten aivan hetken mielijohteesta tartuin pitsinauhoihin, jotka löysin kotikaupungin pikkukangaskaupan 'yllätyspusseista' eli sellaisista jämäpusseista, joiden hinta oli halapa ja sisällä kaikkea jännää. Lapsesta saakka nämä ovat mielestäni olleet ihan parhaimpia juttuja :D

Vanhoja avainkaulanauhoja olin hamstrannut kirpparilta ja miehen tavaroista saadakseni niistä muovisen turvalukon sekä metallisen lukko-osan käyttöön.Sen jälkeen vaan nauha oikeaan mittaan, osien pujotus paikoilleen ja ompelukoneella erilaisia siksak ja saumuritikkejä saumakohtaan. Vähän jännittää, miten nämä kestävät, mutta koska ovat omasta mielestäni kauniita, niin kokeillaan.

Tein siis samantien kaksi, jotta voin vaikka vaatetuksen mukaan avaimet vaihtaa toiseen kaulanauhaan. Pari kertaa ovat jo päässet käyttöön kun olen työpaikalla piipahtanut. Tositoimiin pääsevät muutaman viikon kuluttua.6 kommenttia:

 1. ihana idea! eikä näytä niin "kömpelöltä" kuin useimmat avainnauhat yleensä näyttää.. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi tyylikäs ratkaisu ikuiseen "kamala avainnauha"-pulmaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Apa ja Iita! Mä raportoin vaikka myöhemmin, miten nämä kestävät ja joudunko tekemään jotain parannuksia.

  VastaaPoista
 4. Hei juuri löysin tieni tänne teidän blogiin ja näyttää erinomaisen hyvältä! Tykkään isosti!

  VastaaPoista
 5. Yli puolen vuoden käytön jälkeen raportoin nyt, että mainiosti toimivat, lähinnä toi beige on silloin tällöin kaivannut pesua. Talven tultua vaihdoin mustaan, passaa paremmin tummien vaatteiden kanssa. En siis voi muuta kuin suositella :D.

  VastaaPoista