tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kirppislöytöjä ja kerrosvati

Kesälomamatkaillessa tulee osuttua usein kivoille kirppiksille. Tällä kertaa suuntana oli Kokkola ja siellä marssimme äidin ja veljen kanssa tuttuun paikkaan eli Yhteiskristillisen lähetyskeskuksen kirppikselle Pakkahuoneenkadulle. Sieltä löytää aina jotain, tavara on siistiä ja paikat järjestyksessä ja hinnatkin kohdillaan. Muutamassa minuutissa olin saanut kerättyä käsiini joukon aarteita.
Siis ihanan valkoisen puulaatikon, yksinäisiä kuppeja ja lautasia sekä vaaleanpunaiset napit. Laatikko ja napit odottavat inspiraatiota, mutta muut pääsivät heti töihin.

Kuvissa näkyvän isoimman lautasen olin jo aiemmin ostanut joltain kirppikseltä, aikeissa tehdä kerrosvati. Niitä lienee pyörinyt blogeissa jo tovin, minä törmäsin ideaan vähän perinteisemmin. Äitini nimittäin kuvaili tätini tehneen tällaisen ihanuuden jo aikoja sitten ja teki sitten kevättalvella itselleen oman kirppiksiltä haalituista kupeista. Sen jälkeen kerkesin törmätä netissä Eilen tein-blogin hääkeksitelineisiin sekä pari vuotta vanhaan Hesarin juttuun.

Olin etsinyt sopivia kuppeja jo monesta paikasta, mutta halusin ostaa parittomia kuppeja ja lisäksi vaatimuksena oli kultaiset reunat. Muuten en niistä välitä, mutta tällaiseen telineeseen ne halusin. Kokkolassa silmäni osui ensin munakuppiin ja sitten salamannopeasti toisiinsa sopiviin kukkakuppiin ja lautaseen. Sommitelma oli minuutissa valmis ja toteutin sen toissapäivänä lähinnä Hesarin ohjeen mukaan ja Loctite Super Glue Controlia käyttäen. Sen luvataan kestävän vesipesua ja yhden koepesun jo tein, eikä liimaus ollut moksiskaan. Liima on käytössä aika valuvaa, joten liimauskohdat kannattaa todellakin merkitä hyvin ja muutenkin olla nopea.
Nyt pitäisi vaan saada järjestettyä ne kekkerit, joilla tätä voisi käyttää :D.

1 kommentti:

  1. Kaunis on kerrosvati. Ja noilta pienempien paikkakuntien pieniltä kirppiksiltä todellakin tekee löytöjä ja hinnat on kohdillaan.

    VastaaPoista