keskiviikko 30. toukokuuta 2012

So last season, mutta kuitenkin!

Eräänä päivänä kotiin ajellessani huomasin kyltin: Suomen nauhatehdas/Poppanavakka. Tuli sellainen tunne, että olen kuullut tästä paikasta, ja pian netti paljastikin paikan tehtaanmyymäläksi. Poppanavakan sivut olivat houkuttelevat, joten paikka sopi aurinkoisen päivän kävelyretkeksi. Luvassa kun ei ollut pelkkää poppanaa... Milloinkohan poppanasta muuten tulee taas trendikästä?

Liikkeessä oli valtavat määrät tilkkukankaita, nimensä mukaisesti poppanakudetta sekä tietenkin matonkudetta vyyhtenä ja myös kerillä. Ei siis ihan siskon kehuma Snurre, mutta ei kaukanakaan. Herkullisia värejä oli, paljon pastelleja tietenkin! Lisäksi löytyi nauhaa jos jonkinlaista ja paljon tarjouspussukoita, halpoja vetoketjuja (alkaen 1€) ja monenlaista tilkkutyö- ja ompelutarviketta.

Eniten houkutteli jo etukäteen heijastinnauhapussukat ja niitä sitten mukaan tarttuikin. Yhdellä pussilla oli hintaa 3,50 €, sisällä siis metreittäin nauhaa. Vieressä seuraavaan viirinauhaan ostettu kanttinauha 0,70 €/metri.
Lisäksi ostin 2,50 € hintaan pussukan, jossa oli n. 60 X 40 cm heijastinkangasta. Molemmat ovat 3MScotchlite-laatua, kyseessä siis se heijastinkangas, jota löytyy oikeista turva-asusteista ja työvaatteista. Aika kirkkaasti heijastui ilta-aurinko kun suoraan osui!Melko edullista materiaalia laadukkaisiin heijastimiin siis ja mikäs sen parempi aika vääntää heijastimia kuin kesä :D. Talvesta asti on meidän eteisessä pyörinyt heijastinruusuke, jonka joskus kotikotona väänsin ja äiti nimesi sen koiranäyttelyruusukkeeksi. Ruusukkeen keskellä on äidin heijastinlangasta virkkaama pitsikukka sekä mun lapsuusaikaisen juhlamekon nappi. Heijastinnauhan taivuttelin käsissä ruusukkeeksi ja yhdistin liimalla sekä muutamalla käsinompeleella. Paikkaa se ei ole vielä löytänyt, joten ehkä vielä kehittelen ideaa eteenpäin, materiaalia ainakin nyt on.

1 kommentti: