maanantai 26. maaliskuuta 2012

Viikonloppuhuivi

Joskus on sellaisia päiviä, että on pakko saada lankaa.
Olin lähdössä viikonlopuksi matkalle, suoraan töistä, ja sitten se iski. Ei tietenkään mukana langan lankaa, eikä oikein ideaakaan, mitä haluaisi tehdä - saati ohjetta.

Onneksi työpaikan vieressä on lankakauppa, jonne ruokatunnilla menin. Jotenkin se idea siellä sitten muodostui, kun näin kasan harmaata pehmeää lankaa. Näytti tuubihuivilta. Muutama kerä sitä ja virkkuukoukku - eihän tietenkään sitäkään ollut mukana. Koska tavallisia ei ollut, päädyin ostamaan tällaisen hienon puisen, intialaisen koukun.


Koukun nimi on muuten Surina, koko 8.
Kun sitten töiden jälkeen reissu alkoi, aloin virkata. Jo heti ensimmäisillä kierroksilla tein virheen: sain tuubin kierteelle ja vahingossa vaihdoin myös virkkauksen suuntaa. Laiska kun vähän olen, en jaksanut purkaa vaan ajattelin, että tuubihuiviinhan kierteisyys sopii ja nurjan ja oikean puolen vuorottelu tuo huiviin vain hauskan pinnan. Jatkoin siis raitojen tekemistä eli vaihdoin virkkauksen suuntaa tasaisin väliajoin.Huivi tuli nopeasti viikonlopussa valmiiksi, vaikka virkkasin vain silloin tällöin. Pitkällä paluumatkalla sain työn loppuun eli suoraan sanoen lanka loppui. Olisihan huivista voinut leveämmänkin tehdä, mutta halusin saada huivin valmiiksi, joten lopetin.


Pidän huivista paljon. Se näyttää kierteen takia muhkeammalta ja saman vaikutuksen tekee pinnan kuvio.Sopii hyvin työvaatteiden kanssa, kun kiertää sen kahdesti kaulaan. Ulos sen voi laittaa vaikka kolme kertaa kaulan ympärille, niin ei pysyy ainakin kaula lämpimänä.Vaikka itse sanonkin, niin sanoisin, että aika kiva. :)

5 kommenttia:

 1. Itsekkin sain viikonloppuna tuubihuivin valmiiksi. Tosin oma on neulottu ja huomattavasti pienempi kun halusin vain kertaalleen kaulan ympäri menevän yksilön. Tuo on kyllä todella nätti.

  VastaaPoista
 2. Et tainnut vielä kirjoittaa siitä blogissasi? Kävin siis heti katsomassa. :)

  VastaaPoista
 3. Päästä virkkasit? Meinaa ohje kiinnostaisi! (:

  VastaaPoista
 4. Ihan päästäni tein, suurin piirtein tällaisella rennolla, viikonloppuun sopivalla ohjeella.

  Virkkaa ketjusilmukkaketjua. Sulje välillä ketjuksi ja kokeile, kuinka monta kertaa menee kaulan ympärille. Pyri siihen, että kun laittaa kahdesti, jää kivasti roikkumaan. Varo tekemästä liian tiukkaa ja siksi koita kuvitella, miltä kaulahuivi näyttää leveämpänä kaulassa.

  Virkkaa sitten peruspylväitä mielellään pimeässä, jotta saat jo alkuun kaikenlaisia kierteitä. Noin neljän viiden kierroksen jälkeen laske työ hetkeksi käsistäsi ja jatka kohta siitä, mihin jäit. Todennäköisemmin jatkat juuri väärään suuntaan, mutta anna mennä vain. Kun olet tehnyt taas noin viisi kierrosta, vaihda suuntaa.

  Jatkaa samaa niin kauan, kunnes lanka päättyy.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköinen huivi! Ja ihan mahtavaa, kun "moka" käännetäänkin voitoksi :)

  VastaaPoista