torstai 9. tammikuuta 2014

Uusi päällys silityslaudalle

Jouluna kävi vahinko. Ensin kynttilä murtui ja steariini valui pöytäliinalle. Sitten puhdistin liinan imeyttämällä steariinia talouspaperiin silitysraudan avulla. Koska olin niin huolissani siitä, saanko liinan puhtaaksi, unohdin suojata silityslaudan. Lopputulos näyttää tältä:Testasin monta kertaa ja rasvatahra ei tästä irtoa. Mutta silti tuntui siltä, että rasva tarttuu siihen vaatteeseen, jota seuraavaksi silittää. Päällys ei ollut irtonainen vaan niitattu kiinni lautaan. Sitä siis ei voinut pestä.

Ja jos oikein muistan, olen ottanut tämän laudan vanhan asuntoni vinttikomerosta, jonne sen oli edellinen tai sitä edellinen asukas jättänyt. Halusin antaa tälle kiertolaiselle vielä uuden elämän, enkä ostaa vain uutta ja modernia silityslautaa.

Ostin Eurokankaasta puoli metriä puuvillakangasta (maksoi alle 5 euroa).

Päällyksen tein tällä Anu Harkin ohjeella. Ohje oli juuri sopivan yksinkertainen tällaiselle tumpelo-ompelijalle. Totta kai unohdin jättää reiän nauhan pudotusta varten, mutta sen suurempia ongelmia tämän tekeminen ei tuottanut.

Näyttää heti kivemmalta. Melkein tekisi mieli silittää jotain ihan sen takia, että saisi tätä käyttää.Jos oikein haluaisin alkaa silityslautaa tuunata, maalaisin jalat valkoisiksi. Mutta ehkä käytän nyt sen ajan johonkin muuhun.

4 kommenttia:

 1. Hieno! Ja toimisi kyllä valkoisilla jaloilla mutta oishan siinä aika paljon hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että tuo jalkojen maalaaminen jää tekemättä juuri tuon työmäärän takia.

   Poista
 2. Meillä on kotona ollut ihan samanlainen silityslauta. On tukeva ja painaakin pirusti! :D Hieno on päällinen, muista vain olla varovainen silitysraudan kanssa, sillä tuo ei näytä palokyllästetyltä kankaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa, kangas ei ole palokyllästetty. Toivotaan, että tuo peruspuuvilla kestää kuumatkin lämpötilat.

   Poista