keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ompelunurkan siivouspäivä & Uuden Vuoden blogihaaste

"Mun ompelutarvikkeet ovat nykyään tallessa esikoisen huoneen vanhassa piirongissa. Joskus niiden pitäisi siirtyä työhuoneeseen, mutta koska tätä ennen pitäisi tehdä melkoista raivausta, päätin piristää itseäni siivoamalla siitä viihtyisämmän. Niinhän sitä sanotaan, että parasta sisustamista on turhan roinan karsiminen ja asioiden järjestely.
Ja sille oli tarvetta. Lähtötilanne oli suurinpiirtein tämä. Juu, ei houkuttanut ompeluun.


Suurin osa tavaroista oli oikealla seudulla, mutta aivan sikin sokin. Aloitin raivaamalla turhat pois. Löytyneet kaavat pääsivät mun kaavalaatikkoon piirongin kätköihin. Nykyään myös toisinaan heitän kaavat pois, ellen niitä oikeasti hetkeen käytä. Todella harvoin itse ainakaan palaan vanhoihin kaavoihin, poikkeuksena ovat olleet lasten vaatteet.


Pari Ikean metallilaatikkoa olin jo hommannut aiemmin auttamaan järjestelyssä, tosin niiden sisältö oli suurinpiirtein tämä.


Jep, aivan kamalaa. Rakastan nauhoja, mutta eihän tuon penkominen vaan ollut kivaa.

Noh, onneksi nauhojen, nappien ja nippeleiden järjestely tuotti lopulta tulosta. Nauhat on rullattu ja kiinnitetty nuppineuloilla. 


Nauhalaatikkoa on nyt kivempi tutkailla. Siellä ovat sulassa sovussa uudet nauhat, jämäpätkät, kirpparilta mukaan tarttuneet tai vuosikausia mukana matkanneet nauhat. Jokaisella nauhalla on oma tarinansa. Löytyypä sieltä esimerkiksi pätkä vanhojentanssipukuni koristenauhaa. Täyttä järjestystä en kaipaa, sillä rakastan sitä, kun löydän jo jotain unohtamaani. Mökillä tutkin vieläkin aina innoissani mummon vanhaa ompelurasiaa, sillä tiedän, että sielläkin jokaisella nauhalla ja napilla on tarinansa.


Toiseen laatikkoon pääsi sitä sun tätä eli merkkejä, korulukkoja, kuminauhaa, rusetteja.Metallilaatikot ostin viime vuonna Mokon alesta parilla eurolla. Poistin kynsilakalla niiden tekstit ja kuvan ja teippasin. Nyt niissä on korutarvikkeita ja nappeja. Piirongin laatikossa majailee ikivanha vaaleanpunainen kirppislöytö täynnä pitsi- ja satiininauhoja sekä yläasteaikoina lahjaksi saatu ompelulaatikko.


Mittanauhat pääsivät avonaiseen pahvirasiaan, ylimääräiset lankarullat lasipurkkiin. Salmiakkinauha on Eurokankaasta. 


Lasipurkeissa on myös saksia, pihtejä, kyniä sekä isompia silmäneuloja. Vaaleanpunaisessa vetoketjupussissa nukkuvat puuvärit. Etiketit leikkelin liitutaulutarrasta ja kirjoittelin niihin liitutussilla.

Onpahan kivempi katsella avonaisena,


tai alkaa hommiin.


Lankarullateline majailee yleensä ompelukoneen takana. Koristeiksi pääsivät pätkä jo aiemmin nähtyä jämätapettia sekä ihania, inspiroivia kortteja.Useimmiten piironki suljetaan ompelusten jälkeen, kun muutenkin lastenhuoneessa riittää katseltavaa."


Näin on hyvä aloittaa uuden vuoden ompelut. Täten haastammekin muut bloggaajat esittelemään oman ompelu/näpertely/tuunaus/askartelunurkkauksensa. Saa samalla siivotakin, jos on samanmoinen tarve kuin Katariinalla oli. Jos ja kun vastaat haasteeseen, haasta lopuksi kolme bloggaaja, jonka nurkkiin haluat kurkkia.

Ihanaa, käsitöiden täyteistä uutta vuotta 2014 teille lukijat!

Toivottavat,
Aikakivoja! Anniina ja Katariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti