keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Kaksivärinen laukku

Romanttisesta pussukasta jäi vähän lankaa ja halusin käyttää pätkän johonkin. Ehdin nimittäin pussukkaa virkatessani ihastua langan puuteriseen sävyyn.

Idean sain jälleen Pinterestistä, kun selaisin virkkausohjeita. Sieltä löysin kuvan kaksivärisestä, palkkiraidoitetusta ja nahkahihnaisesta laukusta. Kuvaa en valitettavasti enää löydä, joten en pysty näyttämään idean lähdettä.

Koska ohje oli japaniksi (tai ehkä mandariinikiinaksi, en osaa mitään tuollaista merkkikieltä), päädyin etsimään ohjetta muualta. Neuvo löytyi yllättävältä suunnalta: Pirkasta. Pirkan jenkkikassin ohjeesta otin kassiin mitat. Aloitin mustalla langalla ja vaihdoin sitten puuteriseen - ja jouduin ostamaan sitä vielä toisen kerän, koska halusin palkkiraidasta leveämmän.Jenkkikassin ohjeessa kahvat on tehty virkaten, mutta halusin kassiin tukevammat hihnat. Kävin vakisuutarillani kyselemässä nahkaa hihnoiksi, mutta hän kertoi, että nahka todennäköisesti venyy liikaa. Paksu rasvanahka voisi kuulemma sopia, mutta sen ompeleminen käsin on melkein mahdotonta. Suutarilla olisi ollut myynnissä valmiita laukunhihnoja, joita hän käyttää itse korjauksissa, mutta niiden ulkonäkö ja pituus ei miellyttänyt minua.

Päädyin ostamaan UFF:n alepäivistä parilla eurolla kassin, jossa oli hyvät hihnat. Purin laukun ja ompelin hihnat virkattuun laukkuun suutarilta ostamallani nahkaneulalla. Kahvat tosin eivät ole nahkaa vaan jotain vahvaa polyesteria. Tuolla neulalla ompelu onnistui todella hyvin.

Lanka on siis Hankoa, jälleen kerran.

1 kommentti:

  1. Kivoja laukkuja.:) Mullakin on etsinnän alla jotkut tuollaiset nahkaa muistuttavat kahvat yhteen kassiprojektiin.

    VastaaPoista