torstai 15. marraskuuta 2012

Pitsisukat ohjeita yhdistämällä

En pidä kamalasti käsitöistä, joissa pitää tehdä kaksi täsmälleen samanlaista asiaa. Yhtä hyvin tai yhtä huonosti onnistuminen aiheuttaa liikaa paineita.
Neuloosini oli kuitenkin edennyt niin pahaan vaiheeseen, että kun en muuta keksinyt, aloin neuloa sukkia. Langaksi valitsin tähtityynystä jääneen luonnonvalkoisen Isoveli-langan.

Tavoilleni uskollisena ja tietoisena, että tuloksena saattaa olla kaksi hyvin erilaista sukkaa, yhdistelin eri ohjeita. Varren kuvion otin Kauhavan kangasaitan pitsineulesukista, mutta muutin ohjeen pienemmälle silmukkamäärälle. Kantapään kohdalla kuitenkin huomasin tarvitsevani ohjeen, jossa ei tarvitse niin paljon soveltaa, joten päädyin jatkamaan sukkaa Novitan ohjeilla. Ohje oli todella selkeä. Hauska juttu tosin, että minun silmukkamääräni vastasi ohjeen mukaan kengänkokoa 34! Onneksi käsialani on sellainen, että sukista tuli ihan oikeankokoiset, 37:t.

Kas tässä. Tällaiset tuli. Kuvassa oikealla nuupahtanut neilikka.Kantapääkavennuksista tuli vähän oudot, koska sooloilin, mutta sukat ovat mukavat jalassa. Se kai on tärkeintä. Kaiken lisäksi ne ovat melkein samanlaiset. Kerrankin riskinotto kannatti.

7 kommenttia:

 1. Kivat sukat tuli! :) mäkään en yhtään tykkää tehä kahta samanlaista sukkaa tai lapasta, mutta onneksi vaikka raitasukissa ne raidat voi laittaa eri järjestykseen ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot sukat!
  Mulla on muuten niin, että Novitan ohjeilla pitää aina valita pienempi silmukkamäärä, muuten tulee hervottoman suuria sukkia.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis pitsikuvio! Novitan ohjeista minäkin valitsen yleensä hieman pienemmän koon kuin oikea koko olisi, ohjeet ovat sen verran reiluja :)

  VastaaPoista
 4. Repsu: raitasukat on kyllä mainio idea, kun ahdistaa kaksi samanlaista. Kiitti vinkistä!

  Hehkuvainen ja ttti: kiva kuulla, että teilläkin on Novitan ohjeista tuollaisia kokemuksia. Niistä pitäis puhua enemmän, koska ainakin minä inhoa lerpattavia ja valuvia sukkia.

  VastaaPoista
 5. Sulle olis mun blogissa haaste, jos vaan jaksat tarttua siihen :D

  VastaaPoista
 6. Kivaa, lisää siskoja joilla on yhteinen blogi :). Kauniita juttuja täällä! Terkuin TsiSanna

  VastaaPoista