lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kevätkassi

Kauppakassini eivät ole järin kauniita. Yhdellä niistä mainostan 6 vuotta sitten pidettyjä messuja, toisella 20 vuotta sitten Saksassa toiminutta sähköalan firmaa ja kolmannella entistä työpaikkaani. Oli siis todella jo aika vaihtaa kauppakassi kauniimpaan.

Siskoni bloggaukset innostivat kokeilemaan tekstipainantaa vanhaan kangaskassiin. Se kun ei sellaisenaan yhtään parantanut kauppakassivalikoimaani.Halusin jonkun keväisen kuvan, enkä jaksanut ekan idean jälkeen enää pinnistellä. Perhonen. Sehän kuulostaa ihan keväältä. Kassin toiselle puolelle etsin netistä aiheeseen liittyvän aforismin. Niitä tosiaan löytyi! Sitten vain tekstille kiva fontti, ja teksti ja netistä löytynyt perhoskuva tulostumaan peilikuvana. Sisko auttoi, tietenkin.Ensimmäinen yritys ei kuitenkaan onnistunut, vaikka noudatin ohjeita. Kynsilakka oli liian mietoa ja kangas todennäköisesti liian karheaa.

Mietin pari iltaa ratkaisua ja päätin kokeilla sitä, että vahvistan tekstin kangastussilla, sitten teippaan kuvan kassiin ja sivelen tekstiä vahvalla kynsilakalla. Se toimi paremmin, mutta silti sain vahvistaa kuviota ja tekstiä kangastussilla.

Jotta se kevät näkyisi kassissa jotenkin, ompelin mintunvihreitä ja keltaisia nappeja kankaaseen sinne tänne. (Hämmentävä seikka, että jaksoin ommella ison kasan nappeja, kun yksikin paidasta irronnut nappi saa odottaa viikkoja ennen kuin jaksan hoitaa homman...)Nyt kelpaa lähteä kauppaan!

4 kommenttia:

 1. Tulipas nätin keväinen! Pitää tuohon tekniikaan pureutua tarkemmin, vaikutti kiintoisalta!

  VastaaPoista
 2. Todella upea. Tuo nappi-idea on aivan loistava

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno kauppakassi :) Minunkaan projekteissa tuo tekniikka ei ole täysin toiminut, mutta tekstiilitussi on pelastanut.

  VastaaPoista
 4. Mä en ollut pitkään aikaan käyttänyt tekstiilitussia, mutta tämän jälkeen tuli sellainen olo, että uskaltaisi melkein vapaallakin kädellä piirtää jotain. En siis ole yhtään hyvä piirtäjä, mutta ehkä kauppakassiin uskaltaisi kokeilla jotain...

  VastaaPoista