tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kutsuvat kuosit eli mitä ihmettä mä näillä teen?

Viikon sisällä minulle on kahdesti käynyt kirpparilla niin, että vastaan on tullut materiaali, joka on ollut pakko ostaa ihan vaan kuosin takia. Mitään välitöntä käyttöä en ole kummallekaan keksinyt, mutta jostain syystä nämä molemmat ovat vetäneet minua puoleensa. Kyllä mä materiaaleja muutenkin hamstraan, mutta ne ovat yleensä nappeja tai nauhoja. Nyt nämä vievät luvattoman paljon tilaa pienissä kangaslaatikoissani, joten olen kovasti yrittänyt keksiä niille käyttöä.

Ensimmäisen kankaan, eli vanhat kukkaverhot, löysin Moron peräkonttikirppikseltä ( ja nyt se mental note: Laita sinne jatkossa AINA paljon vaatetta, sekä syksyllä että keväällä on AINA kylmä). Siinä ne olivat, yhden pöydän alla korissa ja hinta oli 5 e.


Yleensä olisin pitänyt hintaa kalliina, nyt en välittänyt. Ensimmäinen ajatus oli tehdä niistä 50-luvun henkinen kesämekko, mutta en ole varma, miten materiaali käyttäytyy mekkona, sillä se on suhteellisen paksua.

Lähikuva kankaasta

Muuten ei ole mitään ideaa - mitä te lukijat tekisitte itse tästä kankaasta?

Muutama päivä tämän löydön jälkeen kohtasin Radiokirppiksellä tämän käsittämättömän ihmeellisen neulepaidan.


Tiesin heti, että paitana en tätä itse koskaan käyttäisi, mutta ruutuneule oli niin hieno ja värit niin houkuttelevat, että mukisematta maksoin 8 e!


Kotiin tultuani googlettelin hetken, sillä olin aika epäileväinen, onko paidan Benetton-lappu aito. Ainakin Etsyssä joku tällaista oli joskus kaupannut ja vastaavia tuli kyllä googlettaen vastaan.


Mutta mitä nyt? Mietin neulehameen tai mekon tekemistä, tyynyjä, mutta mikään idea ei tunnu ottavan tuulta alleen. Kommentit ovat tervetulleita!

Ideoiden puuttuessa taidan siis tehdä kuten yleensä. Jätän molemmat kangaslootaan odottamaan inspiraatiota. Aivan turhaa vääntää väkisin. Tälläkin viikolla pari kauan uutta käyttöä odottanutta kangasmyttyä (meidän vanhat verhot ja päiväpeitto sekä viirinauhaprojektien jämät) ovat saaneet ajatuksissani jo uuden muodon ja odottelevat parhaillaan ompelunurkkauksen lattialla muutaman tunnin puuhaustaukoa.

5 kommenttia:

 1. Tuosta kukkakankaasta tulisi kyllä mainio hame! Jos et ihan innostu kellohelmaisesta ja tyllialushameisesta niin jotain siihen suuntaan. Sit joku kiva vyö ja valkoinen lyhyehihainen kauluspaita! Voisi olla aika kiva!

  VastaaPoista
 2. Minultakin löytyy "pakko ostaa"-hankintoja kangaslaatikosta yllin kyllin. Niistä yritän sitten muokata "pakko tehdä"-projekteja. Osa ottaa tuulta alleen, osa ei. Ihana kesäkassi ainakin tuosta kukkakankaasta tulisi!!

  VastaaPoista
 3. Tuo ruutupaita on mahtava löytö!!
  Riippuumi mitä siitä teet sitten loppukädessä siitä, mutta voisiko siihen aplikoida tms. joihinkin ruutuihin kukkia, aakkosia, numeroita yms.

  Kukkakankaasta saa vaikka mitä kivaa. Monta pientä tai isompi. Ehkä se kesähamonen oikealla kaavalla =D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Kyllä tuo kukkakangas hametta tai mekkoa mullekin huutaa. Ehkä sitä sitten. Paita saanee odotella kauemmin.

  VastaaPoista
 5. Tuosta ruutupaidasta tuleemieleen Elmeri-elefantti! :) http://www.ilonpolku.fi/kauppa/images/elmerin-tarkea-paiva_0908_47f.jpg

  VastaaPoista