sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kartat käyttöön


Olen karttafani syystä, että en pärjää ilman niitä vähänkään vieraassa paikassa ja lisäksi niistä jää ihania muistoja. Ei ole mitään parempaa kuin muistella mukavaa reissua karttaa katsellen. Siksi talletan kartat aina tarkkaan ja niitä on kertynyt aikamoinen pino. Toisaalta, usean muuton jälkeen olen huomannut, että sinne pinoihin ne tavarat hautautuvat ellei niitä ota käyttöön.


Meillä kartat löysivät aikoinaan olohuoneen lasilevyn alle tamperelaisen Falls-ravintolan pöytien ansiosta. Pöytien lasilevyjen alle oli aikojen saatossa tungettua bussi-ja elokuvalippuja, käyntikortteja, ties mitä. Kerran pöytää illanistujaisissa ihailtuani tajusin, että tätä voisi soveltaa kotona tunkemalla lasin alle kortteja. Niitäkin kun meillä ostetaan matkamuistoiksi. Niiden jälkeen teimme ekan karttakollaasin ja tässä näkyvillä kollaaseista kolmas. Sen myötä muistelemme ihanaa roadtrip-reissuamme Kaliforniassa sekä Yosemiten ja Muir Woodsin luonnonsuojelualueita. Sinne on saatu tungettua kortit ja kirjanmerkit,jotka muuten jäisivät takuulla käyttämättä. En mä tiedä voiko tätä edes tuunaukseksi sanoa, mutta idea ainakin. 


Lisäksi tuunailin kartoilla vanhoja VHS-kasettien kansia. Niitä vapautui kun taannoin kävin kutomassa vhs-nauhaa. Näihin karttarasioihin talletetaan jatkossa lastenhuoneen pikkusälää.
Jospa tämä toimisi ainakin aluksi nuppipalapelien säilytykseen:


Toistaiseksi pidän tussit vielä rasiassa niin, ettei niitä voi aivan huomaamatta napata.


Näitä kehtaa hyvin pinota hyllyihin ja kirjahyllyyn.Nyt kun pääsin alkuun, tekee mieli tehdä kartoista vaikka mitä! Onneksi niitä riittää, ja jos ne sattuisivat loppumaan, voi aina lähteä reissuun!

EDIT. Samalla innolla eilisiltana ja tänä aamuna päällystelin decoupage-lakan avulla esikoisen leikkeihin kartonkisen palikkapurkin kansineen ja Susran blogin innoittamana myös partaäijäpurkkeja.
3 kommenttia:

  1. Aivan mainio idea nuo kartat! Erityisesti tykkäsin tuosta videon kuori -rasiaideasta!

    VastaaPoista
  2. Pinterest maps-hakusanalla on todella vaarallinen yhdistelmä. Ideoita on niin, että joutuu todella hllitsemään itsensä. Eilen myös jouduin lupaamaan, etten silppua rakkaimpia karttoja, vaan ne saa 'arvokkaamman säilytysmuodon'. Ei hätää, idea on siihenkin.

    VastaaPoista