perjantai 11. lokakuuta 2013

Virkatut lapaset

En tiennyt, että lapasia voi virkata. Nyt tiedän, ja tuntuu, etten koskaan niitä enää neulo. Virkkaamalla ne tuntuivat valmistuvan niin paljon nopeammin.

Ohjeen otin äidillä olleesta ET-lehden Tumput käteen -liitteestä.Ohjeessa oli käytetty Novitan Isoveli-lankaa ja ostin juuri sitä ja vielä samanväristä kuin mallilapasissa. Tein lapaset miehelle eli lankaa kului reilut kaksi kerää.
Ohjeessa ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä vaikeutta. Silti tajusin vasta toisen lapasen kohdalla, mitä tarkoitti ohje siitä, että rannekkeen reuna pitää taittaa 2 senttimetrin päästä reunasta. No, silloin oli jo hieman myöhäistä, kun toinen lapanen oli jo tehty.

Lapaseen siis tehdään käännettävä rannenauha, joka kiinnitetään napeilla. Rannekkeeseen syntyy hauskat raidat niin yksinkertaisesti, että välillä virkataan silmukat edellisen kierroksen silmukoiden etureunaan, välillä takareunaan.Napeiksi ostin oliivipuusta tehdyt napit. Aika kivat. Lapaset aion antaa joululahjaksi.6 kommenttia:

 1. Virkkasin just sukat itse ensimmäistä kertaa ja koukutuin siihen nopeuteen ja pinnan uudenlaiseen tuntuun ja näköön. Sukassa en ole ihan varma, onko virkkaaminen sittenkään toimivin metodi lopputuloksen kannalta (jää vähän muodottomaksi ainakin ensimmäisen ohjeen kanssa/ensimmäistä kertaa tehtynä), mutta tää lapanenhan on silkkaa neroutta! Kiitti! Onko ohje viimeisen ET:n liitteenä vai joku vanhempi numero?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko, millä ohjeella sukat teit? Innostuin nimittäin ajatuksesta virkata myös sukat ja ehkä pitäisi vältellä sitten tuota sun testaamaa ohjetta.
   En usko, että tuo ET:n liite on tuoreimmasta lehdestä. Liitteessä ei ollut vuosilukua, mutta siellä oli maininta Novitasta. Ja kappas, ohje löytyy myös netistä: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94272

   Poista
 2. Kivat. Tein kerran samanlaiset kaikista isoveikan jämistä. Noi napit on piste i:n päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdoitko lankaa joka kierroksella vai teitko aina yhden jämälangan loppuun? Alkoi kiinnostaa, minkä näköiset lapaset saisi jämälangoista.

   Poista