tiistai 8. lokakuuta 2013

Ei ihan junasukat

Tiedät varmaan vauvojen junasukkien koskettavan tarinan? Ai et. Sotavuosina eräs käsityönopettaja neuloi junassa pikkuvauvalle villasukat ottamalla langan omasta villatakistaan. (Tarinan pidemmän version löydät vaikka täältä.)

Joustinneuleiset ryppysukat pysyvät hyvin jalassa, joten ajattelin tehdä sellaiset pienelle kummipojalleni. Sille samalle, jolle jo tein joululahjaksi pipon. Sitten löysin tämän Yhteishyvän ohjeen ja kuvan. Pidin enemmän näiden sukkien ulkonäöstä.

Käyttämäni tummansininen lanka on samaa Novita Woolia kuin pipossa. Väri on kai joku marttaväri eli marttojen omiin mallistoihin suunniteltu väri. Kaunis tummansininen. En tiedä, onko sitä myynnissä ihan kaikkialla. Itse ostin sen Novitan Lankadelistä.

Ohje oli hyvin yksinkertainen. Ryppykuvio syntyy oikeiden ja nurjien silmukoiden yhdistelmästä, joka ei ole lainkaan vaikea muistaa.Joulun jälkeen sitten selvinnee, pysyvätkö nämä sukat liikkuvaisen lapsen jaloissa vai eivät.

3 kommenttia:

  1. Kauniit sukat ja ihanan pullukat reidet...:)

    VastaaPoista
  2. Hienot sukat! Itse olen monet junasukat sekä tehnyt että kokenut! Ja ne kyllä ovat parhaimpia vauvojen villasukkia! Toivottavasti nämäkin toimivat, niin kauniit nämä ovat! :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa kuulla, että ainakin junasukat toimivat tarkoituksessaan. Toivon kovasti, että nämäkin.

    VastaaPoista