sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Miehen kauluspaidasta naisten paita

Päärme.
Lankasuora.
Hulpio.
Sanoja, jotka saavat verenpaineeni nousemaan. Sen takia en kouluvuosina opiskellut käsitöitä yhtään sen enempää kuin oli pakko.

Kesälomalla äiti ja sisko lupasivat auttaa ompelemaan, joten kokeilin miehen kauluspaitojen muokkaamista. Mieheni oli kesän alussa siivonnut rajulla otteella vaatekaappiaan ja ennen kuin vaatteet päätyivät kierrätyksen, otin muutamia vaatteita talteen. Tämä harmaa raitapaita oli yksi niistä.Pinterestissä on lukuisi hauskoja ideoita, miten miehen paidoista saadaan mekkoja, lastenvaatteita ja toppeja, mutta päädyin siskon suosituksesta tähän versioon.Ohje oli helppo, mutta rehellisesti sanoen olisin kyllä jättänyt jossain vaiheessa projektin kesken, jos sisko ja äiti eivät olisi olleet neuvomassa. Nyt kun olen nähnyt kuinka rennosti, lankasuorasta välittämättä, siskoni piirsi hiha-aukosta kaavoja, uskallan seuraavan kerran itsekin. Aluksi kun tuntui vähän pahalta jopa tuhota hyväkuntoinen paita ja leikata sitä...

Jos ompelukone ei olisi hajonnut tätä tehdessä (asioilla ei liene yhteyttä), paita olisi valmistunut yhdessä illassa, muutamassa tunnissa. Onneksi kone saatiin korjautettua heti seuraavana päivänä, joten paita valmistui jo nopeasti.
Ja aika kiva tuli - silittämisen jälkeen varmasti vielä kivempi! Tätä voi käyttää neuletakin kanssa vielä syksylläkin.2 kommenttia: