tiistai 23. heinäkuuta 2013

Merellistä

Meillä ei ole sinistä väriä juuri näkynyt sitten opiskelukämpän, jossa melkein kaikki oli sinistä. Entisen elämän tavaroiden tärkeimmät ja itsetehdyt ovat kuteinkin keskittyneet meidän 'merelliseen' vessaan. Ei me todellakaan olla mitään purjehtijoita, mutta kaappien ovista tuli ensihetkestä kajuutan ikkunat mieleen ja siitä se ajatus lähti.


Lukiossa kuviskurssilla tehty saaristolaismökki on haljennut melkein joka muutossa mutta aina liimattu kasaan. Virosta ostettu keramiikkavene muistuttaa opiskelija-aikojen excusta.


Varsinainen postauksen aihe on kuitenkin tässä. Ihastuin Kalifornian reissulla kesällä 2010 rantakyltteihin ja metsästin sellaista pari kesää kotimaan sisustusliikkeistä. Lopulta luovutin ja päätin tehdä itse. Projekti sai tuulta alleen tammikuussa kun ostin Sinellin alesta nuolikyltin ja alkukesästä se sai päälleen maalia ja kirjaimet. Kirjaimet on maalattu pikkupensselillä, Sinooperin alennusmaalilla, kirjainsabluunaa apuna käyttäen.
Kirjainsabluunataulun puolestaan ostin Porvoosta viime kesänä ja päivittäin se vain koristaa keittiötä. Rantakyltin alla on opiskeluaikojen kuvistyö, jonka tekniikan olen kyllä unohtanut, mutta Muumeista versioitu kuvitus edelleenkin viehättää.


Kodinhoitopöydän sekatavarat nielaisi alkukesästä anopin tekemä ihana kori, joka puolestaan innosti minutkin taas virkkaamaan. Jatkoa siis seuraa...Me olemme nimittäin viimein palautuneet kesäreissuilta kotiin ja on viimein aikaa päivitellä, mitä kesän aikana on syntynyt.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti