maanantai 29. heinäkuuta 2013

Leikkimökki uusiksi, osa 2Ei se vielä ole läheskään niin valmis, kun ajattelimme, mutta paljon saimme yhteisvoimin aikaan tänä kesänä. Ilman äidin, isän ja miehen sekä naapureiden aikaa ja apua ei olisi tullut yhtään mitään. Tervetuloa siis kurkistamaan mummulan leikkimökkiin!Tästä lähdimme liikkeelle. Seinät paneloitiin ja sitten kaikki  sisätilat kuorrutettiin valkoisella maalilla. Valkoisen ansiosta mökki tuntuu nyt paljon tilavammalta. Aluksi oli 'tietenkin' kipattu mökki kenolleen ja uusittu vuosien saatossa kostunut pohja. Ylimmässä kuvassa vilahtaa myös kokonaan uusittu kuisti.

Mökkiin keräiltiin kaikkea vanhaa varastoista ja kotoa löytynyttä ja väreiksi alkoivat hahmottua punainen, vihreän sävyt ja tietenkin se valkoinen. Lisäksi paneleiden päälle jäävälle 'pikkuhyllylle' päätyivät jo viime vuonna tehdyt pikkukehykset muovieläimineen. Tavarat odottelevat nyt uusitulla ja maalatulla pöydällä tulevia paikkojaan.


Naulakko tehtiin vanhoista kaappien nupeista ja jonkun toisen pikkunaulakon taustasta. Idea oli löytynyt viime kesän kirjastokierroksella. Minä maalasin osat ja merkkasin paikat, poraamisen ja ruuvaamisen hoiti isä.


Lähes ainoita mökkiin uutena ostettuja tavaroita on tämä Ikean pikku kehys, joka ehkä joskus palvelee pikkukioskin hinnastona. Nyt siinä komeilee pikkukeittiön suunnitelmapiirros.Vanhojen kaappien levyistä rakennettu pikkukeittiö ennätti valmistua juuri ja juuri. Kiitos isä! Tiskiallas on tehty kirpparilta ostetusta vanhasta metalliastiasta, joka upotettiin sitä varten sahattuun pyöreään reikään. Hana on vanhasta vessasta.
Opiskeluasunnon vanha keittiötanko pääsee nyt uusiin töihin, paikkaa vaan vielä mallaillaan. Hellan levyt on tarkoitus teipata tarroilla ja hyllyjen suojaksi tulee kangasverho.

Ajomatkoilla mummulaan virkkasin ilman sen suurempaa suunnitelmaa Blend Bamboo-jämäkeristä mansikkarätin ja lisäksi pienen patalapun keittiöleikkejä varten.Tälle kesälle ei varmaan muuta enää ehditäkään, mutta hyvässä käytössä mökki on ollut jo nyt. Esikoinen halusi sinne joka ikinen mummula-aamu ja kioskin luukulla myytiin halukkaille kaikkea kaakaosta ja
makkarasta linssikeittoon.
Kirjataanpa tänne muistiin sekin, että ensi kesänä mökkiin on tarkoitus nikkaroida paneleiden jämistä pikkulaveri päiväunia ja lukuhetkiä varten sekä ommella verhot, tietenkin vanhoista kankaista. Lisäksi haluaisin kutoa kangaspuilla jämäkuteista ja -kankaista iloisen, raitaisen maton. Suunnitelmissa on myös maalata lattiakin vaaleammaksi. Onneksi vielä on luvasssa kesäisiä ja syksyisiä päiviä, jolloin vielä ehdimme mummulan mökkiin leikkimään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti