perjantai 3. elokuuta 2012

Tuunaa ja tuhoa paitasi, osa "Toistan itseäni"

Mulla on niin monta juttua kesken, että puikkelehdin niiden välillä toivoen, että ne kaikki valmistuisivat jotenkin maagisesti, ihan itsestään. Tämän takia oli pakko tarttua välillä johonkin, jossa tulee pikaisesti valmista. Nämä valmistuivat vanhoilla ideoilla (klik ja klik) ja osittain edellisiä tuotoksia muokkaillen. Nyt on laitettu oma ja lapsen vaatekaappi syysvalmiuteen.


Aiempi kahdesta erisävyisestä keltaisesta tehty matonkudehuivi jakautui kahtia. Sinapinkeltaiset saivat lisää samaa sävyä rinnalleen ja toisetkin saumakohdat saivat peitteen.


Kirkkaampi keltainen sai rinnalleen, yllätysyllätys, mustaa ja valkoista.


Samalla miehen t-paitavarastot tyhjenivät taas, sain tuhota osan ja osa odottaa tuunausta. Tein vaihteeksi pitkähihaiset paidat esikoiselle käyttämällä koon 86 paitaa mallina. Kuvassa näkyvä kaksoistikattu sauma hihassa on siis alkuperäisen t-paidan hihasauma.Säästin taas mahdollisimman paljon valmista eli käytännössä kauluksen ja hihansuiden tikkaukset.  Kaulusta pienensin hieman pienellä  sauman sisäänotolla. Helmat uskalsin tikata samantien ompelukoneen tuplatikkijäljitelmällä. Keltainen paita on aika rouhea yksivuotiaalle, mutta paita kantaa mukanaan paljon muistoja ja kangas on matkalla pehmentynyt miellyttäväksi.


Mustan paidan vitonen ei jostain syystä osunutkaan ihan keskelle, mutta mitäpä tuosta. Käyttöön nämä tulevat. Nyt kiireesti seuraavan keskeneräisen työn kimppuun, olo on kuin maratonjuoksijalla kun maaliviiva häämöttää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti