sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lätsä 1.0

Viime viikonloppuna olin käymässä Keski-Suomessa ja näin siellä ihan tavallisen ruokakaupan alelaarissa Hanko-lankaa. Alelaarissa! Ja lapussa luki vielä "Poistuva tuote". Toivon kovasti, että kyseessä on vain siitä kaupasta poistuva tuote, eikä tämä tarkoita, että Hanko häviää tuotannosta saman tien.

Ostin useita keriä ja päätin, että alan virkata havunvihreästä (virallinen värimääritelmä lienee khaki) pipoa Katariinan pojalle. Katariina oli jo vähän vihjaillut, että voisin virkata hänen esikoiselleen jonkun lätsän. Miksipä ei! Googlettelin lippis-, lätsä- ja pipo-ohjeita, mutta en löytänyt mitään todella kivaa ohjetta. Mutta koska minulla ei ollut reissussa mukana mitään käsityötä ja halusin jo virkata, päätin tehdä vain jotain. Tämä Pirkassa ollut Novitan ohje sopi hyvin lätsän ensimmäiseksi versioksi.Hieman piti ohjetta muokata, koska lanka oli eri. Loppuvaiheessa lanka alkoi loppua, eivät aivan osuneet kohdalleen ja lopussa alkoi jo lanka loppua, joten siksi en saanut pipoon ihan ohjeen mukaista muotoa.
En ole lainkaan vielä varma, että pipon koko on oikea. On vaikea muokata ohjetta, kun ei ole mallia paikalla. Tein siis pipoon valmiiksi kiristysnauhan, jolla pipoa voi halutessaan säätää. En tosin kiinnittänyt sitä vielä pipoon. Pitää ensin sovitella.

Olkoon tämä siis sellainen harjoittelulätsä. Se oikean vuoro tulee vielä.

2 kommenttia:

  1. Itsekin näin tuota hankolankaa halvalla myynnissä täällä Jyväskylässä, taisi olla 3€ kerä. Toivottavasti tosiaan ei poistu kokonaan heti myynnistä, on sen verran mukavan tuntuista.

    VastaaPoista
  2. Onpa kurjaa, että se lanka näyttää sit olevan useammassa paikassa jo alessa. Kivahan toisaalta saada lankaa halvemmalla, kun ei kokonaan poistuisi...

    VastaaPoista