perjantai 9. lokakuuta 2015

Unirätti, uniriepu, nauharätti eiku nauhariepuTässä projektissa hankalinta on nimi, kuten otsikostakin näkyy. Tiesin, mitä halusin tehdä, olin nähnyt samanmoisia Pinterestissä ja blogeissa jo aikoja sitten, mutta ensi alkuun en tiennyt ollenkaan mikä olisi oikea nimi. Nooh, kerronpa teille, niin osutte te nopeammin oikeaan. Englanniksi nimi on 'tag blanket' ja suomeksi näyttää unirätti ja nauhariepu olevan osuvimmat nimet, ainakin hakupalvelujen mukaan.

Vauvaa on odoteltu jo sen verran hartaasti, että TODO-lista alkaa näyttää hyvin lyhyeltä. Lähinnä siellä on muutamia 'vielä vois jos viitsii'-projekteja. Toki voisi leipoa ja kokata valmiiksi pakkaseen tai pestä vaikka ikkunat, mutta ainakaan vielä ei ole innostus iskenyt. Pienet ompelu- ja muut käsityöprojektit saavat siis riittää.Tämä suunnitelma siis muhi ensin päässä, sai sitten varmistusta muiden blogeista ja muhi lopulta ompelupöydällä esille otettujen materiaalien muodossa melkein viikon. Äidillekin piti soittaa ja pyytää lisää nauhoja, kun mukamas omat eivät riittäneet. Äiti laittoikin heti muutamia pätkiä postin kautta tulemaan ja tänä aamuna lopulta homman aloitin. Ja niin kuin yleensä, itse tekemiseen meni aikaa naurettavan vähän, alle tunti varmastikin.

Hyvät ohjeet löysin täältä Supersankarien äidin-blogista, joten en niitä nyt tähän toista. Itse poikkesin ohjeesta vaan ompelemalla ensin kaikki nauhat kiinni kankaan reunaan suoralla ompeleella edestakaisin pakitellen. Eivätpä ainakaan irtoa. Jätin myös nauhojen päitä aika reilusti jäljelle (Vinkki Eilenteiniltä) ja ompelun tein  saumurimaisella jousto-ompeleella.

Kangas on velouria, jota on jäänyt jäljelle vanhoista projekteista. Kaikki nauhat ovat omia tai äidin vanhoja ja niitäkin vielä jäi. Aika turhaa olisi ostaa uutta nauhaa pelkästään tätä projektia varten, ellei sitten aio tehtailla useampia.

Toisen puolen ruudukkokin muodostui olosuhteiden pakosta, koska velouria oli jäljellä vaan kapeita siivuja. HandmadeHippu-blogin arkistosta löytyy samankaltainen muutaman vuoden takaa.

Nyt heitän tämän vielä kunnon pesuun ja sitten valmiiksi pedattuun äitiyspakkaussänkyyn odottelemaan tulokasta.
4 kommenttia:

 1. Somalta näyttää, vauva arvostaa varmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivottavasti ☺️. Vähän tehdessä mietin, onko tämä ihan turhake, esikoinen kun pärjäsi ilmankin. Mutta aika näyttää!

   Poista
 2. Voi että, tällainen piti itsekin ommella esikoista odottaessani ja sitten kakkosta odottaessani, mutta niin vain jäi. Ei olisi kummoinen homma, mutta mikä siinä on, että joskus on niin vaikea toteuttaa mielessä muhinut idea? Tosi kiva on tuo sinun ompelemasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Jotkut ideat vaan jäävät muhimaan. Tekemättä tämä olisi jäänyt minultakin, ellei olisi tätä aikaa siunaantunut.

   Poista