keskiviikko 28. elokuuta 2013

Paluu mustaan

Eräänä päivänä totesin, etten omista enää yksiäkään mustia farkkuja vaan vain harmaiksi haalistuneita farkkuja. Näin oli käynyt myös lempifarkuilleni.Tämä kuva paljastaa totuuden edellistä kuvaa paremmin.Siksi päätin pitkästä aikaa kokeilla värjäämistä. Olin valmistautunut jo perinteisen värin ja suolan ostoon, mutta sitten löysinkin tämän Nitorin aineen, jossa oli valmiina. Kaikki. Ohjeiden mukaan jopa pussi laitetaan avattuna koneeseen.Todella kätevää. Farkut piti pestä ensin koneessa väriaineen kanssa ja sitten vielä normaalipesulla. Lopuksi laitoin koneen vielä kerran tyhjänä käyntiin, jotta väriaineet todella poistuisivat koneesta. Ja ensimmäinen pyykki oli tummia lakanoita, mutta valitettavasti väriä ei niihin enää tarttunut (olisi ollut ihan hyvä juttu.) Viimeinen pesu todisti, että valkopyykin pesemistä ei tarvitse yhtään pelätä.

Ja se lopputulos: ihana. Minulla on taas mustat farkut.

8 kommenttia:

 1. Kerro sitten kokemuksesi värin kestosta...:)

  VastaaPoista
 2. Kerron! Veikkaan, ettei täysin pysy, mutta eipä tuo farkkujen alkuperäinen värikään pysynyt...

  VastaaPoista
 3. Musta puuvilla/pellava haalistuu aina, sille ei mahda mitään. Keinokuiduista väri ei irtoa, sillä väri imeytyy kuituihin (rankassa) värjäysprosessissa niin syvälle. Samasta syystä keinokuituisia vaatteita ei voi värjätä kotona.

  Oon monta kertaa tehnyt tuon saman operaation mustille vaatteilleni, minulla kun 70 prosenttia vaatteista on mustia. Lempparifarkut ehdin kyllä usein käyttämään ihan puhki ennen kuin väri on niin kamala, ettei niitä kehtää enää julkisesti käyttää :)

  Vähän voi mustan puuvillan haalistumista estää pesemällä vaatteita mustille vaatteille tarkoitetulla nestemäisellä pesuaineella. Mutta hienot on taas ja valmiiksi pehmeäksi käytetyt pökät, voisin kuvitella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykij käydä ostamassa värillisten vaatteiden pesuaineen rinnalle tuot mustien vaatteiden pseuainetta. Ehkä niin väri pysyisi kauemmin. Kiitos muistutuksesta!

   Poista
 4. Pitäis varmaan omillekkin "mustille" farkuille tehdä tommonen värjäystempaus :D

  Siulle on haaste miun blogissa! :) http://piponytimesta.blogspot.fi/2013/08/11-kysymysta-haaste_30.html

  VastaaPoista
 5. muista olla pesemättä pari kuukautta, väri pysyy sit kauemmin ko se on kerenny imeytymään käytössä siihe farkkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kuukautta on kyllä pitkä aika pesemättä. Yritän...

   Poista