tiistai 20. elokuuta 2013

Kun vanhat uudistetaan hanhilla ja pisteillä

Jos joku vaate jää käyttämättä, siihen on yleensä syynsä. Tässä harmaassa trikoopaidassa se oli pieni reikä, valkoisessa kauluspaidassa ehkä tylsyys. Olin ostanut sen vuosia sitten, koska joka naisellahan pitää olla valkoinen kauluspaita vaatekaapissa. Tästä kauluspaidasta ei kuitenkaan tullut minulle se vaate, jonka laitoin töihin niinä päivinä, kun tuntui, ettei ollut mitään päällepantavaa.


(Tarinat huiveista ovat täällä ja täällä.)

Koska en näitä käyttänyt, ajattelin, että on ihan sama vaikka kokeilen niiden uudistamista ja sitä, tulisivatko ne sitten käyttöön. Inspiraation harmaan trikoon kuvioihin sain samasta kirjasta kuin viime jouluna lahjoja tehdessäni. Valkoinen kauluspaita sai innoituksen siitä, kun muistin, mitä kangasvärejä minulla on jo valmiina.

Kauluspaitaan piti ensin tulla vain selkeitä mustia pilkkuja, mutta koska ajatus viivottimella tehdystä kuviosta ahdisti (se menee kuitenkin pilalle), päädyin tekemään tämän H&M:n paidan kaltaisia sekalaisia pisteitä.

Pisteet tein lyijykynän ja grillitikun tasaisella päällä. Trikoopaitaan tuputin hanhia valmiin sabluunan avulla.

Tämäkin homma oli nopea tehdä. Tärkeää on vain suojata tila (kylppäri sanomalehdillä) ja muistaa pestä usein kätensä. Ja pestä kätensä, taas ja taas. Varsinkin väriä vaihtaessa se on tärkeää, sillä muuten saa helposti paitaan aivan muita kuvioita kuin pisteitä.

Tällaisia niistä sitten tuli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti