lauantai 29. syyskuuta 2012

Kenellä on aikaa tällaiseen?

Ystäväni ihmetteli kerran, miten ihmeessä naisilla on aikaa lakata kynsiään. Muistan tuon kommentin vuosikausienkin jälkeen, koska minä olen juuri sellainen nainen, jolla löytyy sillekin hommalle aikaa. Ainakin kerran viikossa.

Tuo juttu tuli mieleeni tänään, sillä mietin, miten ihmeessä kenelläkään on aikaa tuunata tuikkukynttilöitä. Vastaus on jälleen: minulla. Olisihan tässä ollut pari muutakin kiireisempää asiaa, mutta olin niin innostunut Vaaleanpunainen hirsitalo -blogin tuikkuideasta, että piti heti toteuttaa se.

Oikeasti koko homma, eli teippipalan liimaaminen tuikun ympärille, vei vain muutaman minuutin, joten eipä tämä nyt suurta ajantuhlausta ollut. Käytin hommaan marianne-henkistä raitateippiä ja mustaa pilkkuteippiä (joka jostain syystä näyttää kuvissa tummansiniseltä.)

Laitoin tuikut purkkiin. Vähän muutakin on tullut lasipurkkeihin säilöttyä...

6 kommenttia:

 1. Tulipas hienot! Pitäisköhän munkin...
  Oletko tilannut teippisi vai voiko niitä ihan ostaa jostain? Sinellistä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan - on niin helppoa.
  Olen ostanut melkein kaikki teipit jostain ulkomaan reissuilta (helppo tuliainen itselle!). Seuraavat ajattelin tilata joko Teippitarhasta (http://www.teippitarha.fi/) tai käydä Sinellissä. Aika monessa paikassa niitä tosin nykyään myydään, esimerkiksi kivassa Pino-kaupassa (http://www.pino.fi/) Helsingissä ja muistaakseni Kerä-lankakaupassa (http://kera.fi/) Tampereella.

  VastaaPoista
 3. Hauska idea! Tuikkukynttilät onkin muuten niin tylsiä.

  VastaaPoista
 4. Itse törmään erityisesti työelämässä jatkuvasti pohdintoihin ja kysymyksiin siitä, miten joku ehtii tekemään mitäkin työpäivänsä aikana, ja miten sulla on aikaa kun ei mulla vaan ole. Nuo kysymykset ovat oikeastaan aika kummallisia. Jokaisellahan on aikaa juuri yhtä paljon vaikkapa vuorokautta kohti, ja sehän on vain järjestely-, valinta- ja priorisointikysymys, miten sen ajan käyttää. Että kynsien lakkaus ja tuikkukynttilöiden tuunaus on siis minusta oikein hyvää ajankäyttöä! :) Tekevä ehtii.

  VastaaPoista
 5. Söpöjä tuikkuja tuli! :) Innostuin itsekin askartelemaan noita "turhakkeita" ystävälleni tuparilahjaksi, ja tietysti itselleni kans muutaman.. :P

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että tämä pieni tuunaus innostaa muitakin! Onhan näissä käsitöissä jotenkin aina ilmassa tuo ajankäyttökysymys: miksi neuloa monta iltaa, kun kaupastakin saisi valmiita. Ei se lopputulos silti aina ole se juttu, vaan se tekeminen. :)

  VastaaPoista