torstai 29. joulukuuta 2011

Kestävä kuusi

Siskollani ja minulla on aika usein kännykässä ns. kirpparimuistilista. Sinne kirjoitetaan, mitä kirppareilta oikein pitikään muistaa bongata erinäisiä projekteja varten. Syksyllä minun listassani luki: vanhoja kirjoja ja piparimuotteja. Tarkoituksena oli tehdä ensimmäisen oman kodin joulukuuseen koristeet täysin jämämateriaalista. Nooh, hyvään alkuun pääsin, ja sain aikaan mm. seuraavanlaisia koristeita äidin lankalaarista löytyneestä pellavanarusta ja vanhoista kirjoista.


Apuna oli vanha kunnon Isotaito-kirja, muuten nuo perinteiset sydämet eivät olisi enää onnistuneet. Toivon mukaan kukaan ei koskaan lueskele noita tarkemmin, leikellyt kirjat olivat nimittäin jotain 50-luvun lällyromaaneja, joissa seikkailivat Tyynet ja Aimot ah niin kohtaloikkaissa romansseissaan.

Kuusenkoristeprojekti kuitenkin hyytyi joulukuun alussa, kun tajusin, ettei kuusta tänä vuonna kotiin kannatakaan hankkia. Olimme nimittäin lähes koko joulukuun reissussa, eikä muovikuusi tule tietenkään kyseeseen.

Jotain valmista tästä kierrätys/kirjaprojektista kuitenkin syntyi. Netistä bongasin nimittäin tämän pokkarijoulukuusen ohjeen.


Kuusi muodostui noin tunnissa kirpparilta löytyneestä jenkkiläisestä johtajuusvalmennusoppaasta. Sen verran poikkesin kyseisestä ohjeesta, että revin pokkarin kannet ja n. 30 sivua irti ihan omin pikku kätösin - siinä mitään mattoveistä tarvitse. Ohjeen mukaan kuusen alaosaan jäävät pienet 'kolmiot' voisi jättää paikoilleen, mutta tämä kuusi ei kyllä niitä kaivannut, joten leikkasin ne osioissa pois. Glitteriä käytin säästellen, taisin hieroa noihin sivuihin jotain lähes kokonaan kuivahtanutta glitterliimaa ja kultaista leimasinväriä. Tähden tein pahvista ja liimasin kuusen puoliskojen väliin.

Tekniikasta innostuneena leikkelin pokkarin selästä myös puoliympyröitä ja sain helposti aikaan näitä.

Ehkä siis ensi vuonna kuusenkoristeprojekti jatkuu ja oikea kuusi päästään viimein koristelemaan.

Ai niin, piparimuotteja en koskaan kirpparilta löytänyt, niistä olisi tullut tällaisia:
Lähde:Kodin kuvalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti