lauantai 15. helmikuuta 2014

Neulatyyny vanukaspurkista

Sattui sopivasti niin, että näin SK:n uusimmassa numerossa kivan neulatyynyn kuvan samana päivänä kun mies oli sattunut ostamaan vanukkaita jälkiruoaksi. 


Olipa hyvä syy syödä vanukas saman tien ja pestä purkki askartelua varten. Ohjetta en edes tajunnut vilkaista, mutta sekin uusimmasta lehdestä siis löytyy. Idea oli kyllä vanha tuttu. Itse olen tehnyt lapsena samanmoisella idealla kaktusneulatyynyn ruskeaan kukkapurkkiin.

Minä tein neulatyynyn näin:

* Leikkasin vanukaspurkin reunan saksilla

* Leikkasin harkkosaksilla summamutikassa ympyrän 

* Ompelin harsinpistot ympyrän reunaan

* Täytin vanulla ja kiristin kankaan palloksi solmimalla harsinlangat päistään yhteen.

* Liimasin vanupallon purkkiin kuumaliimalla.


Neulatyyny lähti lahjaksi omalle äidille, jonka ompelunurkkauksessa on paljon vihreän sävyjä. Mukaan askarreltiin esikoisen kanssa kortti. Kuppikakku on leikattu jämäkankaasta ja liimattu tapettipohjalle. Alla on Ikean kortti, joka ei muuten vaan miellyttänyt. 


Minulla ainakin eilinen ystävänpäivä hurisi ohi aivan muissa touhuissa, mutta ensi viikolla on onneksi luvassa paritkin kivat kahvihetket ystävien kanssa. Pari vanukaspurkkia vielä on jäljellä, ehkä muutama muukin siis saa neulatyynyt. Esikoinen oli myös valmis ottamaan näitä kauppaleikkeihinsä.

4 kommenttia:

 1. Tulipa muuten kiva tuosta vanukaspurkista, kun päälliosan leikkasi irti! Noita purkkeja voisi käyttää muutenkin säilytyksessä, kun ovat niin sööttejä. :)

  VastaaPoista
 2. Ajattelin myös, että muutaman vanukkaan saa vielä syödä sillä verukkeella, että purkeista tulee hyviä myös leikkiin jätskikupeiksi. Töissä koulussa ovat erinomaisia vesi- ja maalikippoja, koska ovat tosi tukevia.

  VastaaPoista
 3. onpas herttainen:) pitää poiketa useamminkin tänne:)!

  VastaaPoista
 4. Tällä idealla voisi tehdä lapsille leikkimuffineja :)

  VastaaPoista