keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Joulukoristeita vanhoista kirjoista
Kuva: Kotivinkki
Kotivinkin syksyn ruokajutun somisteena oli vanhoista kirjoista tehtyjä koristeita. Nappasin niistä kuvat kännykällä ja palasin ajatukseen kuukauden päästä. Lisäksi otin esille jouluisen Pinterest-tauluni ja päätin viimein toteuttaa muutamia sinne säilöttyjä ideoita. Sen enempiä miettimättä silppusin jo aiemmin käyttöön päässeitä vanhoja kirjoja. Tällaista tuosta silppuilusessiosta sitten syntyi: 


Idea Pinterestistä, ohje täältä. Tähtitarrat olivat johonkin eksyneet, ne voisivat olla sopivammat kuusen latvaan. Taittelu oli ensin hankalaa, mutta harjottelun kanssa näitä syntyisi varmaan nopeamminkin.

Tämän kortin idea on Pinterestistä (ja sama näköjään myös uusimmassa SK 11-12/2015:ssa). Erikokoiset kolmiot on siis vaan hurauteltu suoralla ompelukoneompeleella kiinni korttipohjaan. Mulla tässä aina kaksi kolmiota päällekkäin.

Tein myös aiemmin testailemani 3D-tähdet miniversioina. Vielä en tiedä, mihin nämä päätyvät. Isompia on jo tosin tekeillä olohuoneen joulukoristeiksi. Ohje pahvisiin vastaaviin on täällä.
Kivointa oli opetella uutta tehdesäni näitä origamitähtiä. Ensin meinasin luovuttaa, mutta nyt yksi tähti onnistuu jo minuuteissa ja ilman ohjeita. Nämä päätyvät varmuudella joulukuusen koristeiksi. Aivan älyttömän hyvät kuva- ja video-ohjeet origamitähtiin ovat täällä.


Vanha kunnon paperikäynnös syntyi kuuseen myös nopeasti. Kannattaa muistaa leikata samanpaksuisia ja -pituisia suikaleita. Tylsästä businessoppaasta syntyi näin jotain paljon kivempaa!


Myös alkuperäinen Kotivinkin idea pääsi toteutukseen. Ehkä näistä tosiaan tulee jouluisen kakun koristeita tai voisihan niitä tökkiä esimerkiksi joulukukkien koristeeksi.

Joku ehkä koristelisi näitä glittereillä tai värillä, mulle ne toimivat parhaiten näin. Takaraivossa ajatus on myös se, että nämä on helppo kierrättää, sitten jos kyllästyn ja haluan jotain muuta.

Toivottavasti saitte tästä ideoita omiin jouluaskarteluihinne!

2 kommenttia: