sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tuhoa t-paitasi!

Kaivoin varastosta toiveikkaana kesävaatteet ja tajusin, että olin säilönyt laatikoihin myös kasan paitoja, joita en raaski myydä kirpparilla tai viedä Uffille niiden tunnearvon takia. Siksi kuljetan niitä sisään ja ulos vuodenkierron mukaan ja kutsun siivouspaidoiksi. (Aivan kuin siivoaisin joskus niin raivokkaasti, että pitäisi vaihtaa vanhaan t-paitaan :D.) Arvelin, että miehellänikin on samanlaisia muistopaitoja kaapissaan ja oikein arvasin (ja yksi muistopaita jäi vielä kaappiinkin...) Lisäksi raakkasin kirpparilaatikon ja tajusin, että muutamat t-paidat olivat olleet myynnissä jo useamman kerran. Ihan hyväkuntoisia, mutta eivät niin erikoisia, että ketään kirpparilla kiinnostaisivat.

Ja sitten aloin tuhoamaan. Keltaiset t-paidat päätyivät näillä (klik ja klik) ohjeilla 'matonkudehuiviksi'. Tämän nimen huivi sai, kun yritin kuvata designtorilla näkemääni huivia Anniinalle. Onhan tää vähän kuin olis matonkuteet heittäny kaulaan, mutta mää tykkään. Erityisesti miellyttää tuo solmukohtien päälle laitettu kangas, johon otin keltaisen t-paidan logon.



Sitten sai kyytiä miehen isosiskon New Yorkista tuoma suosikki t-paita, jota käytin opiskelijavuosina. Ihana ja hyväkuntoinen paita, johon en vaan ikinä tuu mahtumaan. Siis etu-ja takapuolet saksien suorakaiteiksi, suorakaiteet puoliksi, surrur päistään yhteen ja näin:



Vielä paloiksi miehen valkoisia t-paitoja, lähtökohtana nämä letitetyt huivit.



Koska Anniinan kanssa oli jo sovittu yhteisestä t-paitojen tuhoamisiltapäivästä ja mä otin nyt tekemisen puutteessa varaslähdön, palaamme näihin touhuihin varmasti tuonnempana. Lisää t-paitoja kun on 'tilattu' ystävien ja niiden miesten komeroista...

7 kommenttia:

  1. Toi huivi on mun suosikki! Kivoja ovat kaikki!

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, kun tuli kivoja! Sit kun tehdään yhdessä, niin onpa joku, joka neuvoo. :)

    VastaaPoista
  3. Loistavia ideoita. Tuo new york huivi on aivan mieletön.

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka kivoja! Etenkin tuo keskimmàinen huivi. Onko se siis vain pitkulainen pyòrylà vai kaksinkerroin myòs? jos teette sen t-paita vàkerrys illan joku kerta niin siinà yhteydessà mielellàni ottaisin hieman tarkennusta tuohon ohjeeseen jonka pikaisesti vain klips klips ja kiinni ohjeella aloitit :D Oliskin se vain noin yksinkertaista....ei se meille kaikille ole, heh!

    VastaaPoista
  5. Kiitokset kehuista kaikille! Ciacy: tuossa New York-huivissa on siis neljä n. 15 cm x 40 cm palaa, jotka olen lyhyistä päistään ommellut yhteen saumuriommelta jäljittelevällä tikillä. Reunoille ei ole siis tehty yhtikäs mitään. Ylemmässä kuvassa huivi on kaksinkerroin, alemmassa nelinkerroin. Ja jos ja kun t-paitatalkoot järjestämme, ehtinemme ottaa hieman parempia kuviakin :D. Mä olin niin innoissani, etten ehtinyt kameraan tarttua. Kai se oli se flow...

    VastaaPoista
  6. Nopeaa ja kivaa tuo t-paita värkkäys.

    VastaaPoista
  7. Ohje huiveihin löytyy nyt täältä: http://aikakivoja.blogspot.com/2012/04/matkin-siskoani-osa-2.html

    VastaaPoista